Frivillige serverer mad til borgerne i Sydhavnen
Folkekøkkenet er et af de projekter, der har fået penge af visionspuljen
Kim Viggo Nielsen

Du kan ansøge om tilskud til at gennemføre en eller flere af nedenstående fire projekttyper.
Der ydes som udgangspunkt kun støtte til nationale arrangementer. Støtten udbetales generelt bagudrettet, når I afleverer regnskab og evaluering.

Det lille projekt - Ryk verden på en dag

Tag raslebøssen i hånden og deltag i en lokal eller national indsamling. Det kan f.eks. være for Kræftens Bekæmpelse, Folkekirkens Nødhjælp eller en lokal indsamling til et uegennyttigt formål. Formålet med indsamlingen er at spejderne tager ansvar for en bedre verden – i samarbejde med en anden organisation. Visionspuljen sponsorerer op til kr. 150 pr. aktiv deltager, så I kan slutte indsamlingen af med en velfortjent frokost eller middag.

Det mellemstore projekt - Ryk verden gennem tre møder

Inviter en række børn eller unge, der ikke i forvejen er foreningsaktive, med til spejder. Forbered et tilpasset forløb på minimum tre møder/arrangementer, hvor I styrker mødet mellem spejdere og ikke-spejdere og skaber et meningsfuldt fællesskab for begge parter.

Visionspuljen sponsorerer kr. 5.000, som I kan bruge til materialer og andre udgifter i forbindelse med initiativet.

Der ydes som udgangspunkt kun støtte til nationale arrangementer. Støtten udbetales som udgangspunkt bagudrettet, når I afleverer regnskab og evaluering.

Det store projekt - Ryk verden på et år

Lav 12 konkrete initiativer på et helt år, der hver især rykker verden med vilje og modtag efterfølgende det eksklusive ”Vi rykker verden med vilje- uniformsmærke” til alle deltagende spejdere. 

I bestemmer selv, hvad de 12 aktiviteter skal være, så længe at de er med til at gøre verden til en bedre sted- hvad enten det er det lokale samfund, på landsplan eller internationalt. 

Projektet kan f.eks. gennemføres som trop, som enkeltperson eller som gruppe. Fra august 2014 kan du bestille en plakat, hvor du kan nedskrive de 12 konkrete initiativer, så de bliver tydelige for gruppen og forældre der besøger spejderhytten.

Visionspuljen støtter udgifter til at gennemføre programmet, plakat samt uniformsmærker.

Brug ansøgningsskemaet til at lave en kort beskrivelse af projektet og angive budget.

Dit helt eget projekt

Foruden de tre foruddefinerede projekter kan du også søge om tilskud til at gennemføre andre initiativer, der kan fremme implementeringen og udlevelsen af vores vision.

Ansøgninsskema

Søg tilskud fra visionspuljen ved at udfylde skemaet og sende det til info@kfumspejderne.dk. Du kan downloade skemaet nedenfor.

Sådan behandles din ansøgning:

KFUM-Spejdernes udviklingskonsulenter vurderer løbende indkomne ansøgninger.

Du må forvente en vis ekspeditionstid så søg i god tid.

Du får direkte svar på din ansøgning, når den er behandlet.

pdf imageDownload

Kommunikation

For at få tilkendt bidrag fra visionspuljen er det et krav, at der kommunikeres om projektet via KFUM-Spejdernes nyhedsbrev og sociale medier. Vi forventer, at du indgår i dialog med kommunikationskonsulenterne, så vi får udbredt kendskabet til hvordan KFUM-Spejderne rykker verden med vilje.  

Vi bruger hashtagget #Voresbidrag til at synliggøre alle initiativer under visionspuljen.