Foto: Lasse Mørch

Inspiration til dit kursus

Når du skal i i gang med at planlægge dit kursus, kan det være en god idé at søge inspiration til programmet.

Aktiviteter og indhold

Et godt kursus har udover instruktioner også gode aktiviteter. På spejdernet.dk er der mange muligheder for at hente inspiration til aktiviteter på kurset.

Aktivitetsdatabasen

I aktivitetsdatabasen kan du finde flere hundrede gode aktiviteter til dit kursus. Alt fra løb til samarbejdsaktiviteterforkyndelse og meget, meget mere finder du i aktivitetsdatabasen.

Laver du en god aktivitet, kan du også tilføje den til aktivitetsdatabasen, så andre kan søge inspiration i dit arbejde. Du tilføjer aktiviteter til databasen her (kræver login til KFUM-Spejdernes Medlemsservice).

Du kan også søge aktiviteter i aktivitetsdatabaserne hos de andre spejderkorps og FDF.

Kompetencebaseret uddannelse

Alle kurser hos KFUM-Spejderne tager afsæt i Den kompetencebaserede uddannelse og Uddannelsescirklen. Under Uddannelsescirklen findes der materialer til alle fem elementer.

Materialerne er værktøjer, som du kan bruge til at lave kompetenceprofiler hos deltagerne før og efter kurset. På den måde kan I tydeliggøre spejdernes udvikling undervejs. Det kan være et godt redskab, når I skal fx skal skrive kursusbeviser med deltagerne.

Derudover findes der også materialer, som kan hjælpe spejderne med at sætte sig et mål for kurset og evaluere målet til sidst. Du kan også bestille uddannelseskufferten hos 55Nord. Den indeholder materialer, som kan understøtte brugen af arbejdsarkene fra Den kompetencebaserede uddannelse.

Kort sagt er Uddannelsescirklen et stærkt værktøj, som du kan dykke ned og finde værktøjer lige til at printe og bruge på kurset.

Tips til PR og kommunikation

Intet kursus uden deltagere. Når jeres kursus er godkendt, skal I have gjort opmærksom på jeres kursus.

Opret kurset i kalenderen

Begynd med at oprette det i kalenderen på spejdernet.dk/kalender. For at oprette arrangementet skal I logge ind her. Login'et er det samme, som du bruger til KFUM-Spejdernes Medlemsservice.

Når kurset er oprettet i kalenderen, bliver der tilføjet tilmeldingslink til kurset i Medlemsservice af administrationen.

Kurserne i kalenderen kommer også med på KFUM-Spejdernes uddannelsesplakat, som sendes ud til alle grupper og distrikter sammen med korpsudsendelsen, som sendes fire gange om året.

Guide til kursus PR

I hæftet Guide til kursus PR finder du også en oversigt over flere muligheder til, hvordan du kan kommunikere om dit kursus på sociale medier og lignende.

Har I brug for billeder, som I kan bruge til jeres kursus, kan I finde billeder i KFUM-Spejdernes fotodatabase. Husk altid at kreditere fotograferne, når I bruger billeder. Det gælder også på facebook, hjemmesider og på tryk.

Overtag KFUM-Spejdernes Instagram

Under kurset bliver I tilbudt at overtage KFUM-Spejdernes instagram. KFUM-Spejdernes kommunikationskonsulent kontakter før kurset kursusleder og koordinere, så alle kurser får mulighed for at dele billeder fra deres kursus.

Læs mere om, hvordan det fungerer, når I låner KFUM-Spejdernes Instagram her.

Økonomisk støtte

Har I brug for økonomisk støtte til jeres kursus, kan I overveje, om I kan tilrettelægge kurset, så I kan søge støtte fra eksempelvis visionspuljen.

Derudover er der også mulighed for at søge Is i maven-puljen. Is i maven-puljen kan søges af kurser til at dække manglende deltagerbetaling på kurser, som må gennemføres med færre deltagere end budgetteret, trods at tilmeldingen har været åben helt frem til kursusstart.

Du kan høre mere om mulighederne for at få støtte fra Is i maven-puljen ved at kontakte uddannelseslederen. Du finder uddannelseslederens kontaktinformationer her.

Opdateret 26. januar 2019