#voresbidrag

KFUM-Spejderne i Danmark bidrager til at nå Verdensmålene. Det gør vi på mange måder gennem vores spejderaktiviteter, når vi f.eks. samarbejder med Miljømærkning Danmark om at lave aktivitetsmateriale omkring Svanemærket.

Men som spejdere er vi også gode til at passe på naturen og bruge den på en bæredygtig måde. Altsammen bidrager det til KFUM-Spejdernes bæredygtighedsplan, som du kan læse her.

Sådan kan du arbejde med bæredygtighed

Her på siden finder du redskaber til at arbejde med bæredygtighed i spejdergruppen, i distriktet og på spejdercentret. Har du spørgsmål eller ideer, er du altid velkommen til at skrive til voresbidrag@kfumspejderne.dk.

Svanemærket

I materialet om Svanemærket finder du aktiviteter om bæredygtighed med særligt fokus på Svanemærket.

Du kan læse mere og finde materialet her

Bogen Bæredygtig bålmad basta

I kogebogen Bæredygtig bålmad basta finder du inspiration til bålmad med insekter, bælgfrugter og grøntsager.

Du kan læse hele kogebogen Bæredygtig bålmad basta online her eller bestille den hos 55°Nord her

Håb til handling

I aktivitetshæftet Håb til Handling finder du inspiration til aktiviteter, som sætter fokus på klimafordringer og de løsninger, som skal til for at passe på

Læs mere på projektsiden Håb til handling

Det internationale miljømærke

Verdensspejderbevægelsen har udarbejdet et spændende aktivitetsmateriale, som skal sætte fokus på miljø over hele verden. Aktivitetsmaterialet hedder World Scout Environment Programme og er et eksempel på, hvordan vi som spejdere sammen kan forbedre miljøet - både lokalt og globalt.

Find det danske aktivitetshæfte her

Skal vi lege kunst?

Hæftet Skal vi lege kunst sætter fokus på kreativitet i ulvehøjde, men også fungerer fint til ældre enheder. Med hæftet kan du forvandle brugte materialer til ny kunst.

Du kan finde hæftet her

Miljøskaber

I projektet Miljøskaber arbejder spejderne med, hvordan kirken kan være omdrejningspunkt for at få unge til at tage ansvar for vores natur og miljø.

Læs mere om projektet her

Paletten-mærket Igen og igen

Paletten-mærket Igen og igen henvender sig til bævere og lærer børnene, at alting har en cyklus fra det opstår, bruges og ender som affald eller genbrug.

Du kan læse mere om mærket her.

SCENES miljøcertificering til Spejdercentre

SCENES står for Scout Centres of Excellence for Nature and Environment, og er en miljøcertificering til spejdercentre, som handler om bæredygtig drift af centrets bygninger, at værne om centrets natur og kunne tilbyde kvalitetsaktiviteter indenfor natur og miljø.

Du kan læse mere om SCENES her.

Paletten-mærket Klodens vogtere

Paletten-mærket Klodens vogtere henvender sig til troppen og arbejder med at give spejderne en forståelse for, hvad klimaforandringer har af indflydelse på klimaet.

Du kan læse mere om mærket her

Det Store Batteriprojekt

I 2013 og 2014 Kunne man hos KFUM-spejderne i Danmark deltage i DEN STORE BATTERIKAMPAGNE. Som del af kampagen kunne spejderne tage et specialmærke, som rummede en masse spændende aktiviteter.

Du kan læse mere om mærket her.

Plastic Tide Turners Badge Challenge

Plastic Tide Turners Badge Challenge er et samarbejde mellem UN Environment, WOSM - Verdensspejderbevægesen - og en masse andre organisationer, om at arbejde med bekæmpelse af plastikaffald.

Du kan læse mere om mærket her.