Andre materialer

Her har vi samlet andre nyttige materialer fra Dansk Ungdoms Fællesråd og Red Barnet, som kan bruges som inspiration og udgangspunkt for en snak om samværsregler i gruppen.

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har udgivet en række materialer, som kan hjælpe dig med at sætte seksuelle overgreb og forebyggelse på dagsorden i gruppen. Du kan hente dem her.

Red Barnet har også udarbejdet en række foldere, der handler om viden og forebyggelse mod krænkelser mod børn og unge, som kan bruges som inspiration til at tage snakken i gruppen.

Rådgivning til børn, forældre og ledere

Børn, forældre og ledere kan hente råd og vejledning i tilfælde af overgreb og krænkelser eller mistanke om samme. Vi har samlet nyttige henvisninger her.

Børnetelefonen – for børn og unge

Alle børn og unge kan ringe eller chatte med Børnetelefonen. Der er åbent alle dage året rundt, og samtalerne kan være anonyme, hvis barnet ønsker det.

Læs mere her, og se åbningstider.

Forældretelefonen – for voksne om børn

Forældre kan ringe til forældretelefonen, hvis man har spørgsmål til fagpersoner om børn. Telefonen har skiftende åbningstider.

Læs mere her, og se åbningstider.

Børneteamet på Rigshospitalet

Børneteamet på Rigshospitalets Center for Seksuelle Overgreb hjælper voksne – forældre og professionelle - der har mistanke om, at et barn bliver eller har været udsat for seksuelt overgreb kan telefonisk kontakte børneteamet.