Frivillige serverer mad til borgerne i Sydhavnen
Frivillige serverer mad til borgerne i Sydhavnen
Kim Viggo Nielsen

Spejdernes folkekøkken er et månedligt folkekøkken på Spejdercenter CPH i bydelen Sydhavnen i København. Folkekøkkenet serverer billig aftensmad og er drevet af frivillige der står planlægning og afvikling af køkkenet. 

Gæsterne der besøger folkekøkkenet er fra en bred skare, og vi får besøg af både unge og ældre og børnefamilier. Vi har et ønske om at folk fra alle sociale lag og med alle slags baggrunde skal have lyst til at besøge og være frivillige i folkekøkkenet. Især har vi et ønske om at borgere som er socialt svagere stillet skulle have lyst til at besøge folkekøkkenet. 

Folkekøkkenet skaber et meningsfuldt, lokalt fællesskab i nærmiljøet i Sydhavnen, hvor mennesker kan samles om et sundt og veltillavet måltid mad, til en pris hvor alle kan være med.

I Spejdernes folkekøkken, som er et projekt under Styregruppen for Profil og Samfund, kan alle være frivillige. Spejdere som ikke-spejdere er velkomne. Spejdernes folkekøkken er forankret på Spejdercenter CPH, men tænkes også som et franchisekoncept, som let kan overføres til andre lokalområder i Danmark.

Spejdernes folkekøkken er etableret for at afprøve og vise, hvordan vi som spejdere kan være med til at skabe et mødested for andre. Vi mener at det er vigtigt, at man i et samfund hvor flere og flere flytter til byerne, har fokus på at danne mindre, lokale fællesskaber, så kendskabet og tolerancen over for naboen bliver større. 

Tak til jer, der støtter Spejdernes Folkekøkken

youtube video with id mLxL_G4duJ4

Vi rykker verden med villje

Vi mener, at Spejdernes Folkekøkken støtter godt op om tankerne bag KFUM-Spejdernes vision - vi rykker verden med vilje - fordi det viser, at spejdere med vilje og magt gerne vil og kan tage ansvar for en bedre verden, gennem styrkede lokale fællesskaber.

logo.png

Giv en hånd

Man kan fange os på facebook eller man kan skrive en mail.

Man er også velkommen til at ringe til Iben (26299589) eller Thilde (27845109).

Hvem laver folkekøkken?

  • Thilde-Marie Fredsted Iversen
  • Iben Schmidt Jensen
  • Oliver Wiant Rømer Holme
  • Mikkel Siemen Lerhøj Larsen

 

Vi vil gerne være flere, så skriv en mail til spejdernesfolkekokken@gmail.com, hvis du vil give en hånd.