Foto: Allan Trolle

Hele Danmarks familieklub

I Danmark findes der mange forskellige familier. Nogle med overskud i hverdagen og nogle, hvor de kæmper med at finde ressourcer til at få hverdagen til at løbe rundt. Det betyder, at nogle familier kan føle sig ensomme og isoleret. 

En af løsningerne kan være et forpligtende fællesskab, hvor alle slags familier kan føle sig trygge og kan udvikle sig i fællesskab med andre familier. Vi ved, at et fællesskab og et netværk kan være med til at stabilisere og støtte i en travl hverdag. 

I Hele Danmarks Familieklub skaber vi fællesskaber ude i lokalsamfundene, hvor alle familier kan mødes og blive mødt i øjenhøjde. Et fællesskab, hvor familier kan hjælpe og støtte hinanden. Et fællesskab, hvor børn kan lege sammen, og forældre kan snakke med hinanden over en kop kaffe - søge råd og støtte til hverdagens udfordringer og/eller snakke om den nyeste TV-serie. 

I Hele Danmarks Familieklub tror vi på, at vi er #bedresammen, og at vi gennem familieklubber bidrager til, at vi bliver bedre til at forstå og hjælpe hinanden.

Vi er eksperter i fællesskaber

Hos KFUM-Spejderne er vi eksperter i fællesskaber. Vi har lært det som bævere i bæverfamilien, i ulvebanden, i spejderpatruljen og i roverklanen. Derfor bidrager vi til at starte familieklubber op, for vi ved, at sammen kan vi rykke verden - med vilje!

En familieklub er bygget op omkring følgende fire elementer:

  • Måltidsfællesskab
  • Lege og aktiviteter
  • Støtte- og rådgivningstilbud
  • Brobygning

Gennem de fire elementer tror vi på, at vi kan hjælpe familier med at få mere stabilitet i hverdagen og genfinde troen på sig selv.
Henover et måltid mødes mennesker ligeværdigt og i øjenhøjde. Gennem leg og aktiviteter vil der være mulighed for familierne for at udvikle sig i fællesskab og have det sjovt sammen. Støtte- og rådgivningstilbud og brobygning hjælper familierne med at finde støtte i deres lokalsamfund gennem de bekendtskaber, de får i familieklubben.

Hele Danmarks Familieklub er et ambitiøst projekt, fordi vi drømmer om, at ingen skal stå udenfor fællesskabet. KFUM-Spejderne er gået sammen med FDF og KFUM's Sociale Arbejde om projektet, der er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond. Sammen når vi bredt ud, og i løbet af fem år starter vi 175 familieklubber op i hele Danmark.

Familieklubben er genkendelig fra spejderarbejdet. Familieklubberne drives af lokale frivillige kræfter i spejdergruppen eller i lokalområdet. Alle frivillige, der deltager i projektet, deltager i en træningsdag, hvor de bliver klædt på til at drive en familieklub. I højre side kan du se datoer for de næste træningsdage.

Hvis du er blevet nysgerrig og vil vide mere, kan du læse en FAQ her. Hvis du er interesseret i at starte en familieklub, kan du kontakte projektets medarbejdere (se oplysninger til højre på siden).

Hvordan kan min gruppe være med?

Alle grupper kan være med i Hele Danmarks Familieklub. I kan læse mere om hvordan under fanen “Sådan kan gruppen være med.” I er også velkommen til at kontakte en af medarbejderne på projektet. 

Lyder Hele Danmarks Familieklub som et projekt, du gerne vil være en del af? Så kontakt en af projektmedarbejderne, og de kan fortælle dig meget mere om projektet og svare på dine spørgsmål. Projektmedarbejdernes kontaktoplysningerne står i højre side af siden. 

youtube video with id srhFvzEMKXM
Start en familieklub

Læs i folderen, hvordan gruppen kan komme i gang. Du kan også læse mere her.

pdf imageDownload

Træningsdage

Vi afholder løbende træningsdage, hvor man som frivillig bliver klædt på til at drive en familieklub. Næste træningsdag er lørdag 14/03-2020. 

Skriv til os, hvis du vil høre mere eller tilmelde dig en af vores træningsdage. Det er helt gratis.

Kontakt

Vil du vide mere om projektet, kan du kontakte os her.

Ida Klausen
M: ida@kfumspejderne.dk
T: 20551183

Morten Grouleff
M: morten@kfumspejderne.dk
T: 22229425