To ulve i Sydhavnen træner førstehjælp - 2016. Foto: Lisbeth Birkelund Simonsen

Flere spejdere i København

Det er populært at være spejder i København, og de få spejdergrupper i hovedstaden kan ikke følge med den store efterspørgsel. Derfor er et to-årigt projekt sat i gang for at starte nye spejdergrupper op. Projektet er primært finansieret af Tårnby KFUM-Spejder Støtteforening, og så er der fundet midler hos forskellige kommunale puljer.

Højdevang Gruppe

Den ene af de to nye grupper, som projektet allerede har hjulpet i gang, hedder Højdevang Gruppe. Gruppen er egentlig mere end 70 år gammel, den har adresse i Højdevang Kirke på Amager, og i foråret 2016 blev det overvejet at lukke den, fordi der kun var én leder og ti børn tilbage. Gruppen blev derfor en del af projektet, som kunne hjælpe med at finde nye ledere, flere børn, starte familiespejder og meget andet. 

Projektet skal ses som en slags energiindsprøjtning. Der opbygges ny og god kommunikation i form af hjemmeside, Facebook, nyhedsmail og faste møder. Derudover arbejder vi på at højne kvaliteten i spejdergruppen med indkøb af nye og lækre materialer; servere kaffe til familiespejdernes forældre; bruge penge på at sørge for mad til ledermøderne, hvor mange spejdergrupper ellers har for vane at spare, men som kan være med til at gøre det hele en smule mere lækkert.

Sydhavnen Spejdergruppe

Den anden gruppe, som er en del af projektet, har til huse i Sydhavnen lige ved Spejdercenter CPH. Gruppen er helt nystartet i foråret 2016, og alle i gruppen er derfor nye i forhold til at være spejder i Sydhavnen. 

Her støtter projektet på samme måde som i Højdevang Gruppe. Her har projektet dog været en del mere på banen med hjælp til hvervning af de medlemmer, der skal tegne gruppen, samt opbygning af foreningen med økonomi osv.

Vidensdeling

En væsentlig del af projektet er at samle erfaringer om alt lige fra opstart af nye enheder, henover hvervning af ledere til den gode udendørsaktivitet. Alle sådanne vigtige erfaringer skal deles med resten af KFUM-spejderne som en værktøjskasse for grupper og distrikter, så endnu flere enheder kan starte op. 

Vil du vide mere?

Kontakt projektleder Marie Rahr Kruse Østerholt eller projektmedarbejder Maja Lyngbye.