Future Leaders
20-01-2020
Youth Festival havde i alt 1500 deltagere som både var spejdere og ikke-spejdere. Læs mere her.

Youth Festival spredte demokrati-vibes i hjertet af Tunis

Af Jeppe Madsen, Forandringsagent i Future Leaders

Solen skinnede, og selvom kalenderen viste d. 21. december, var julepynten og nissehuerne pakket langt væk og skiftet ud med spejderuniformer og tørklæder i Tunesiens hovedstad Tunis, hvor 10 spejdere fra Future Leaders deltog på spejderfestivallen Youth Festival.

Her havde de danske KFUM-Spejdere en stand om verdensmålene og projektet Young Voices, som er et samarbejde mellem de danske og tunesiske spejdere. Projektet handler om unge, demokrati og om, hvordan vi sammen kan skabe en bedre verden.

Det foregår bl.a. gennem Young Voices seminarer, hvor tunesiske og danske spejdere mødes til dialog og snak om, hvordan unge, bl.a. gennem kampagner, kan ændre samfundet. På Youth Festival lagde rigtig mange tunesere vejen forbi den danske stand og fik en snak om projektet, verdensmålene eller blot et spil spejderkrydsord, og det var tydeligt, at der blev sat pris på den danske delegations deltagelse.

Der var masser af god stemning og for flere af de danske deltagere var der gensyn med deltagere fra tidligere seminarer.

Youth Festival havde i alt 1.500 deltagere som både var spejdere og ikke-spejdere.

Future Leaders er også et projekt du kan arbejde med i Danmark - se hvordan på www.spejdernet.dk/tunesien, og skriv til pda@tunisiadenmark.com, hvis du gerne vil have hjælp og sparring.