Foto: Steen Larsen
04-06-2020
Forsamlingsforbuddet forventes hævet til mellem 30 og 50 personer fra mandag den 8. juni, men KFUM-Spejderne afventer stadig retningslinjer for sommerens aktiviteter. Læs mere her.

Vi afventer retningslinjer for sommerens aktiviteter

Af KFUM-Spejderns ledelsesteam

Vi er nu blevet lidt klogere på processen frem mod, at der kommer retningslinjer for sommerens aktiviteter.

Som led i den yderligere åbning af foreningsaktiviteter skal vi ikke forvente, at der kommer nye retningslinjer* for vores udendørs aktiviteter frem til sommerferien. Det, der vil være den store forandring, er, at forsamlingsforbuddet fra den 8. juni formentlig vil blive hævet til mellem 30 og 50 personer.

Vi afventer stadig retningslinjer for de aktiviteter, vi skal afholde i sommerferien. De seneste meldinger lyder på, at vi får disse retningslinjer i løbet af uge 24.

Lige så snart vi har retningslinjer, vil vi kommunikere dem videre, ligesom vi vil indarbejde dem i vores spørgsmål og svar liste, som man kan finde her. Den er i øvrigt altid god at kigge på, hvis man er i tvivl om, hvad man kan og ikke kan i forhold til sommerens aktiviteter.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte KFUM-Spejderne på info@kfumspejderne.dk.

* Det er vigtigt at skelne mellem retningslinjer og forsamlingsforbud, samt den hastelovgivning der er blevet vedtaget i forbindelse med corona-krisen. 

Retningslinjerne skal ses som en udmøntning af forsamlingsforbud og anden lovgivning og udarbejdes af Kulturministeriets for vores vedkommende. Derfor kommer disse ofte lang tid efter lovgivningen, fordi der er en proces med at få dem på plads. Vi har givet input til sommeraktiviteter for lang tid siden, men mangler stadig at se de retningslinjer, der kommer på den baggrund. Det er dem, vi forventer kommer i uge 24.

Forsamlingsforbuddet samt lovgivningen er noget som et enigt Folketing har gennemført. Det er dermed også Folketinget, der skal ændre på lovgivningen. Det forventer vi sker en af de kommende dage, således at forsamlingsforbuddet ændres til, at vi kan være flere samme. Det samme gælder afstandskrav m.v., som Statsministeriet og regeringen beslutter.