Foto: Andreas Thørring Bastrup
13-02-2020
I anledning af Valentinsdag d. 14. februar kan du her læse historien om to giv et år-spejdere, der forelskede sig.

Valentines Special: Når GEÅ bliver kærlighedens år

Fortalt af Katrine og Andreas Thørring Bastrup, giv et år-spejdere 2015/16

Vi hedder Katrine og Andreas, og vi var begge giv et år-spejdere fra 2015 til 2016 – i dag er vi gift og bor sammen.

Hvordan mødtes vi?

Katrine: Jeg arbejdede som GEÅ-Kommunikation på Spejdercenter CPH, mens Andreas var GEÅ-Aktivitet og udvikling på Houens Odde. Vores første møde var under Landstræf 2015 på Gram Slot, kort efter vi var startet i vores stillinger, og et par uger senere var vi på introtur sammen med de to andre GEÅ-spejdere. Turen gik til Næsbycenteret, hvor vi sov i shelter, sejlede i kano og lærte hinanden at kende.

Hvorfor blev vi GEÅ-spejdere?

Katrine: For mig var det noget helt specielt at blive GEÅ-spejder, og det havde i lang tid været en drøm. Derfor endte jeg med at søge som GEÅ, og min studievejleder så lidt sjov ud i hovedet, da jeg kom og søgte om et års orlov for at være spejder på fuld tid.

Andreas: Jeg hørte første gang om GEÅ-programmet, da jeg var til korpslejrgensyn efter SEE 20:10 i Skive. Her endte jeg med at køre en aktivitet sammen med en af de daværende GEÅ-spejdere på Houens Odde. Indimellem de deltagende grupper faldt snakken på, hvad han egentlig gik og lavede, og det lød meget interessant at være spejder på fuld tid.

Det skulle dog alligevel vare 5 år, før jeg startede, da jeg blev ved med at misse ansøgningsfristen og derfor startede i gymnasiet og sidenhen flyttede til England for at arbejde på et engelsk spejdercenter. Da jeg arbejdede i England, så jeg dog GEÅ-opslaget tidligt nok til, at jeg kunne nå at søge, så jeg søgte, holdt samtale over Skype og startede på Houens Odde i august 2015.

Hvad var det fede ved vores tid som GEÅ-spejdere?

Det fede ved vores tid som GEÅ-spejdere var, at vi alle fire fungerede som en patrulje. Derfor blev de andre GEÅ-spejdere hurtigt nogle, vi delte både hverdagen og alle de mange oplevelser med på både godt og ondt.

Katrine: Som GEÅ-Kommunikation fik jeg muligheden for at prøve kræfter med alt fra at sidde med ved bordet i en styregruppe, planlægge opslag til korpsets sociale medier, lave ScoutZone-løbet og sidst men ikke mindst være med til at planlægge og afholde Landsmøde i 2016.

Andreas: Min tid på Odden gik med at planlægge, afvikle aktiviteter og afholde workshops for centerets erhvervskunder, at udvikle nye aktiviteter til centeret og at give en hånd med i den daglige drift og vedligeholdelse af centeret. Og så skulle der også gives en hånd med i køkkenet, når vi havde spisende gæster.

Hvordan startede vores kærlighedshistorie?

Fordi vi arbejdede på hver sit spejdercenter, mødtes vi første gang under Landstræf et par uger før vores GEÅ-introtur, hvor vi skulle lære hinanden ordenligt at kende og lægge planer for det kommende år. Om vores første møde var kærlighed ved første blik, skal vi lade være usagt, men vi blev hurtigt gode venner, og herefter gik tingene sin egen gang.

Blandt de ansatte i KFUM-Spejdernes administration, blev der fra tid til anden joket med, om vores år mon blev året, hvor der kom et GEÅ-par. Og selvom vi alle fire afviste det, kunne vi alligevel se øjnene trille ud af hovedet på økonomiafdelingen, da de så os to komme gående ind på centeret hånd i hånd et halvt år inde i vores GEÅ-tid.

Hvad så nu?

Vi har været sammen siden vores GEÅ-tid, har været på utallige eventyr sammen og er blevet gift. Og nu er vi stort set tilbage, hvor vi startede – som spejdere på fuld tid. Denne gang er Oddens grønne omgivelser og Københavns parker skiftet ud med de Schweiziske Alper, hvor vi skal bo og arbejde indtil december. Her arbejder vi begge på Kandersteg International Scout Centre – Katrine i receptionen og Andreas i kommunikationsafdelingen. Og til maj kan vi fejre 2-års bryllupsdag i disse skønne omgivelser.

Hvad har vi fået ud af vores tid som GEÅ-spejdere?

Vi har begge fået enormt meget ud af vores tid som giv et år-spejdere. Udover de mange oplevelser, har Katrine både været formand for en styregruppe og været medlem af KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse, mens Andreas har været med i forskellige arbejds- og projektgrupper. Derudover er vi begge med i den projektgruppe, som er i gang med at skrive en ny udgave af bogen Spejderliv.

Kunne du tænke dig selv at blive giv et år-spejder? Så læs mere om stillingerne og sende din ansøgning her: https://spejdernet.dk/nyhed/kfum-spejderne-soeger-fire-giv-et-aar-spejdere-til-202021/

Skal du være giv et år-spejder i 2020/21?

Som giv et år-spejder hos KFUM-Spejderne får du mulighed for at udvikle dig selv og din faglighed hver dag i trygge rammer.

Lyder det som noget for dig? Du kan læse mere om stillingerne og sende din ansøgning her.