Foto: Future Leaders
05-02-2019
Fire spejdere fra Tunesien var i weekenden på besøg i Kolding. Her prøvede de danske spejderaktiviteter. Læs mere om besøget her.

Tunesiske spejdere besøgte Seest Gruppe ved Kolding

Af Frederikke Nørring Levison, medlem af hovedbestyrelsen

Hvordan tænder man et bål med ståluld, når alt er vådt? Og hvordan bager man et snobrød uden at brænde det helt på?

Dét fik fire tunesiske spejdere en forsmag på i weekenden, da de besøgte KFUM-Spejderne i Seest Gruppe, der ligger i Kolding.

Den lokale spejdergruppe var nemlig så venlige at åbne deres døre for Nihel, Amal, Nadine og Yamina, som er spejdere i Tunesien. De fire piger er mellem 20-25 år gamle og har til daglig travlt med at studere. Samtidigt brænder de for, at flere unge i Tunesien bruger deres stemme. Derfor har de valgt af være med i KFUM-Spejdernes partnerskab med Les Scout Tunisiens.

Besøgt i gruppens flotte træhytte gjorde det muligt at fremvise nogle af vores spejdermetoder i Danmark, og var en sjov og hyggelig dag med gode forklaringer fra Louise og Pia, der til daglig er aktive spejderledere i gruppen.

Vil du vide mere om partnerskabet mellem Tunesien og Danmark, kan du læse mere mere her.

Partnerskabet med Les Scout Tunisiens er finansieret af Udenrigsministeriet og handler bl.a. om at engagere flere unge i demokratiet – både i Tunesien og i Danmark.