Tegning af cand. arch. Marius Jensen
03-06-2015
Højfyns Friluftscenter er en helt ny måde at tænke spejder på. I Tommerup har et nyt usædvanligt samarbejde mellem spejdere, skole, kirke og gårdbørnehave givet mulighed for, at udvikle fremtidens spejderarbejde.

Topmoderne spejdercenter afløser spejderhytte i Tommerup

De gamle bygninger der udgjorde Hørhytten på Mølledamsvej i Tommerup er revet ned, og nu indvies Højfyns Friluftscenter den 6. juni kl. 14. Det er basen der indvies, da der nu også skal skabes et naturklasseværelse i skoven og et naturværksted ved børnehaven Overkmarksgården.

Samlet set har projektet et budget på hele 2.6 millioner kr. Langt de fleste midler er kommet fra puljer og fonde. Assens Kommune har bidraget med 350.000 kr. Der er også kommet penge fra Miljøministeriet, LAG-midlerne, Friluftsrådet, Albani Fonden og Lokale- og Anlægsfonden. Dermed er pengene også fundet til etableringingen af naturklasseværelset og naturværkstedet. 

- De nye lokaler giver os mulighed for at tænke spejderarbejde på en helt ny måde, fortæller gruppeleder ved KFUM-Spejderne i Tommerup Rico Boye Jensen. Når vi får moderne lokaler vil det flytte vores tanker til noget nyt og en moderne måde at være spejder på.

Lokalerne skal inspirere til at lave spejderarbejde udenfor i naturen, og det bliver da også åbne og lyse rum i det nye friluftcenter. 

- Vi håber at også andre foreninger i byen vil kunne få gavn af friluftscenteret, siger Rico Boye Jensen. Når udstyret til de nye friluftsaktiviteter er på plads, skal det være muligt for andre end spejderne og skoleklasser at bruge det. Der skal være en såkaldt grej-bank ved friluftscentret, som andre grupper og familier kan få gavn af.

Lige som der ved børnehaven nu skal etableres et naturværksted, hvor børnefamilier kan låne udstyr til fx en sjov børnefødselsdag i naturen. Her kan der laves en konkurrence i at finde dyr i naturen. Det er fase to i projektet som også indeholder, at lave naturovernatning i en af kirkens skove.

 

Om spejderne i Tommerup

KFUM-Spejderne i Tommerup er en af landets største KFUM-Spejdergrupper med omkring 100 medlemmer.

Se mere her med tegninger og visioner for Højfyns Friluftscenter

Indvielse

Indvielsen finder sted lørdag den 6. juni fra kl. 14 – 16:30 hvor borgmester Søren Steen Andersen vil indvie centeret. Alle er velkomne.

Der vil være mulighed for at prøve nogle af gruppens aktiviteter samt få en snak med ledere og grupperåd omkring projektet og det videre arbejde.

Man kan bl.a. prøve kæmpesække-løb og smage pandekager stegt over bål.