Annett Lassen
31-10-2018
I oktober var en gruppe tunesiske spejdere i Danmark for at blive klogere på, hvordan vi laver familiespejder. Rosenvænget Gruppe var så søde at invitere på græskar udskæring.

Sammen starter vi familiespejder i Tunesien

Af Tobias Simonsen, Future Leaders

I Danmark tager vi nogle gange forgivet, at mor og far kan påtage sig de roller i familien, som de har lyst til. Sådan er det ikke alle steder i Tunesien. Her har man en stærk tradition for at lade fædre være familiens ansigt udadtil og mødrene være familiens solide klippe i hjemmet.

Det går dog fremad med ligestillingen i Tunesien. I 2018 blev det første lokalvalg i mellemøsten afholdt i Tunesien, hvor hovedstaden fik sin første kvindelige borgmester, og i kommunerne blev der næsten valgt ligeligt med kvinder og mænd. 

Spejderbevægelsen i Tunesien er landets største ungdomsorganisation, som kan blive endnu større, hvis flere får muligheden for at blive spejdere i nye områder af landet. Derfor har vi sammen med de tunesiske spejdere fokus på at starte nye spejdergrupper og familiespejderenheder rundt omkring i landet igennem vores partnerskab Future Leaders. Til at understøtte udviklingen bliver frivillige gruppeudviklere uddannet til at strukturere, hvordan man gerne vil have familiespejder i Tunesien udviklet.

Derfor var en gruppe tunesiske spejdere i oktober på besøg i Danmark, hvor de besøgte Rosenvænget Gruppe til græskar udskæring og en general snak om, hvordan vi laver familiespejder i Danmark. 

Stor tak til Rosenvænget Gruppe for at tuneserne måtte komme på besøg.

I Future Leaders arbejder vi både med gruppeudvikling, socialt entreprenørskab, ungeinddragelse og meget mere. På www.spejdernet.dk/tunesien kan du finde historier fra samarbejdet, høre en podcast om, hvad det egentlig går ud på og finde mærkebeskrivelser, som I kan arbejde med i gruppen.

Har I brug for vi kommer forbi og hjælper med aktiviteterne eller holder et oplæg om Future Leaders, skal I ikke holde jer tilbage for at kontakte pda@tunisiadenmark.com.