Foto: Christian Bloch Hansen
30-11-2017
Sammen med KFUM's Sociale Arbejde og FDF laver KFUM-Spejderne familieklubber over hele landet. Vi begynder med familieklubber i Syddanmark, men alle kan være med. Læs mere om familieklubber og se, hvordan gruppen kan hjælpe.

Sådan kan gruppen starte en familieklub

Alle grupper i Syddanmark har mulighed for at starte en familieklub, hvor omdrejningspunktet er aktivitet- og måltidsfællesskab. Aktivitetsfællesskaber kender vi fra det daglige spejderarbejde, hvor alle bidrager med dét, de er gode til. Det forpligtende fællesskab kan noget, og nu har I mulighed for at vise det til endnu flere.

Familieklubberne er en del af projektet Hele Danmarks Familieklub, som KFUM-Spejderne laver sammen med KFUM's Sociale Arbejde, KFUM og KFUK og FDF. Læs mere om projektet her.

Familieklubberne har fokus på social ansvarlighed over for udsatte familier. Gennem projektet kan I gøre en forskel for og med andre. Der er flere måder at deltage i Familieklubberne på.

Du kan lide ansvar og har lyst til at gøre erfaring med et nyt og anderledes projekt, der gør en forskel for udsatte familier.

Familieklub-leder

  • Familieklubben skal have en leder, som har ansvaret for familieklubben. Opgaverne ligner dem fra det daglige spejderarbejde. Opgaverne består i at koordinere med de andre frivillige i klubben, planlægge aktiviteter og sikre, at alle familier bidrager til fællesskabet.
  • Som familieklubbens leder får du uddannelse, der sikrer, at du er klædt på til opgaven. Her får du kompetencer, som også kan bruges i andre sammenhænge. 

Hvem er du?  Du er fx rover, voksenspejder, forældre til en spejder, sidder i grupperådet, spejderleder.

Du har lyst til at tage del i et forpligtende aktivitetsfællesskaber. Samtidig  har du kendskab til at planlægge og afvikle aktiviteter. 

Frivillig

  • De frivilliges opgaverne ligner dem fra det traditionelle spejderarbejde. Som frivillig skal du lave aktiviteter sammen med børn og familier. Du er med til at skabe de overordnede rammer sammen med klubbens  andre frivillige og klublederen.
  • Som frivillig får du uddannelse, som består af webinar, workshops og opfølgning, det skal sikre at du klædt på til opgaven som frivillig i en familieklub.

Hvem er du? Du er rover, voksenspejder, forældre til en spejder, sidder i grupperådet, spejderleder.

Til dig, som har lyst til at tilbringe tid med din egen familie og være en del af et fællesskab med plads til alle.

Tag din egen familie med

  • Familieklubben skal bestå af familier med forskellige baggrunde. Du og din familie kan deltage i familieklubbens aktivitets- og måltidsfællesskab.
  • Du kan også kombinere det at tilbringe tid med din familie med en af de ovenstående roller.

Hvem er du? Familiespejder, forældre til en bæver, ulv eller  junior.

Du synes,  det er et spændende  projekt, desværre har gruppen ikke de nødvendige ressourcer, men vil gerne være med til at gøre en forskel. 

Spejderhytten

  • Familieklubberne har brug for lokaler, hvor de kan mødes og lave aktiviteter og mad. I ønsker at stille hyttens faciliteter til rådighed.