Foto: Johny Kristensen
11-06-2020
Vi kender nu retningslinjerne for sommerens aktiviteter og lejre. Læs mere her.

Opdatering af retningslinjer for sommerens aktiviteter og lejre

Generalsekretær Thomas Lynderup Kirkeskov sendte onsdag aften mail til gruppeledere med en opdatering på retningslinjerne for sommerens aktiviteter og lejre. I mailen kan du læse en kommenteret udgave af retningslinjerne.

Retningslinjerne kommer fra Kulturministeriet, og du kan finde de officielle retningslinjer her under afsnittet "Sommeraktiviteter for børn og unge".

Læs mailen her

Kære gruppeleder.

Jeg skriver til dig for at fortælle, at vi netop har modtaget nye retningslinjer for “sommeraktiviteter for børn og unge” fra Kulturministeriet. Det er retningslinjer, som vi har været med til at påvirke, og jeg vælger at skrive direkte til dig, fordi vi synes, at det er nogle rigtige gode retningslinjer, der åbner op for, at vi kan lave udendørs sommeraktiviteter næsten som vi plejer.

Generelt for de nye retningslinjer gælder, at forsamlingsforbuddet, der nu er på 50 personer, hæves til 500 personer for sommeraktiviteter for børn og unge. Det betyder, at når vi er i en foreningsramme og arrangerer foreningsaktiviteter, må vi være helt op til 500 personer på samme område. Der gælder generelt stadig de samme afstandskrav på 1 meter imellem alle, undtagen ved leg og ved trøst.

Retningslinjerne er delt op i to dele

  • Retningslinjer for aktiviteter med overnatning, og
  • retningslinjer for aktiviteter uden overnatning. 

For aktiviteter uden overnatning gælder, at spejderne deles op i grupper med maks 50 personer (inkl. ledere) med faste ledere i hver gruppe. Grupperne er faste, og de har aktiviteter sammen og spiser sammen.

For aktiviteter med overnatning er der kommet en meget vigtig åbning. Ved overnatning deles spejderne op i patruljer med ca. 8 personer, hvor afstandskravet ikke gælder. Disse små patruljer må altså være sammen som normalt. Det betyder, at de må

  • lave mad sammen,
  • spise sammen,
  • sove sammen i telte (uden afstandskrav), og
  • lave aktiviteter sammen.

Når patruljerne er sammen med andre patruljer, gælder afstandskravet på 1 meter fortsat. Lederne må gerne deles om flere 8 personers patruljer, og der må gerne komme nye ledere til, men afstandskravet mellem ledere og spejdere opretholdes, ligesom afstandskravet mellem voksne opretholdes. Dette gælder dog ikke ved leg eller ved trøst.

Retningslinjerne er trådt i kraft. Det betyder, at de aktiviteter, I laver udendørs, fra nu af er dækket af ovenstående retningslinjer.

Der er stadig krav om rengøring, håndvask og hygiejne. Det kan du læse mere om sammen med alle andre detaljer fra retningslinjerne i på vores side over Ofte stillet spørgsmål, som du finder her. Den opdaterer vi, hver gang der kommer nye regler, retningslinjer og andet, der har betydning for vores udendørs sommeraktiviteter. Du kan også se tidligere nyheder m.v. vedr. corona-krisen her.

Vi har samlet gode idéer og inspiration til aktiviteter og til steder, man kan tage hen på sommerlejr og/eller sommeraktiviteter. Det kan du læse mere om her.

Vi inviterer også til webinarer om inspiration til at komme afsted, snak om retningslinjer samt erfaringer med at planlægge og gennemfører aktiviteter under corona-krisen. Jeg håber, du vil deltage og på den måde få yderligere inspiration til sommerens aktiviteter. Næste webinar er mandag den 15. juni kl. 19.30 til 21.00. Du kan læse mere her.

I er altid velkomne til at kontakte en udviklingskonsulent for at høre om konkrete gode råd i forbindelse med sommeraktiviteter eller andet, der fylder i denne tid. Alle konsulenter er tilbage på arbejde. Du kan enten skrive til info@kfumspejderne.dk, ringe på 7020 2666 eller finde de enkelte konsulenter her.

Du kan finde de officielle retningslinjer for afholdelse af sommeraktiviteter for børn og unge op til 25 år med eller uden deres familier fra Kulturministeriet her (pdf).

Jeg håber meget, at du med ovenstående retningslinjer kan lave gode sommeraktiviteter og komme afsted på lejr på en god og tryg måde.

God sommer.

Med sommerhilsener
Thomas Lynderup Kirkeskov
Generalsekretær