Foto: Johny Kristensen
21-08-2020
KFUM-Spejdernes ledelsesteam har samlet seneste nyt om retningslinjer for aktiviteter i efteråret og giver en opdatering på, hvordan gruppen håndtere lokale smitteudbrud. Læs mere her.

Opdatering om corona-retningslinjer

Af KFUM-Spejdernes ledelsesteam

Som det er meldt ud tidligere, gælder de tidligere udsendte retningslinjer for sommeraktiviteter fortsat. Man må derfor gerne være sammen i små faste grupper, ikke blande sig på tværs og huske håndhygiejenen, hyppig rengøring af kontaktflader og materialer mv.

Det betyder samtidig, at vi fortsat ikke kan afholde vores spejdermøder indendørs, så udnyt friluftslivet, og de mange muligheder der er i naturen i sensommeren.

Retningslinjerne fra september kender vi dog ikke endnu. Vi er i løbende dialog med Dansk Ungdoms Fællesråd, som varetager vores interesser i Kulturministeriet, og vi forventer at kunne komme med en opdatering af retningslinjer lige omkring den 1. september.

Håndtering af lokale smitteudbrud

Flere har den seneste tid henvendt sig i forbindelse med forholdsregler i forbindelse med lokale smitteudbrud. Først og fremmest er der ikke en central instruks indenfor fritidsområdet, så derfor er det vigtigt at lytte til de signaler, der kommer fra lokale myndigheder. Vi har samlet nogle gode råd:

  • Så snart jeres kommune er et hotspot, så skal I følge de lokale instrukser for foreninger.
  • Vær opmærksom på, om kommunale idrætsanlæg mv lukkes ned - så bør I også overveje det.
  • Kommer der uklare signaler, så kontakt jeres fritidsforvaltning (som kan have forskellige navne fra kommune til kommune), og bed om, at de hjælper jer med at tage de rigtige beslutninger.
  • Hvis jeres aktiviteter kan fortsætte, så bør I lave jeres aktiviteter ud fra et forsigtighedsprincip, hvor der strammes op på fysisk afstand, håndhygiejne mv.
  • Ring evt. til KFUM-Spejdernes adminsitrationscenter, hvis I har behov for yderligere støtte i forbindelse med lokale smitteudbrud.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte KFUM-Spejdernes administrationscenter på info@kfumspejderne.dk eller telefon 70102666.