Foto: Lars Schnoor Riisberg
08-10-2020
Hvordan skal fremtidens gudstjeneste se ud? Det kan du være med til at påvirke.

Nye gudstjenesteformer

Af Martin Holt Jensen, Styregruppen for Kristendom og Forkyndelse

I 90'erne var KFUM-Spejderne med til at påvirke indholdet af salmebogen, så da den nyeste udgave udkom i 2003, var det ikke kun ved andagter til spejder, man fik mulighed for at synge med på 'Menneske din egen magt' og 'Du som har tændt millioner af stjerner', men også til gudstjenester i kirken.

I de seneste år har nogle arbejdsgrupper, nedsat af biskopperne, arbejdet med hvordan fremtidens gudstjeneste kan og skal se ud. Skal vi bibeholde det nuværende? Skal det sættes helt fri? Skal det bestemmes lokalt? Spørgsmålene har været mange, og nu er alle landets menigheder og de folkekirkelige organisationer også blevet bedt om at svare på, hvordan fremtidens gudstjeneste skal se ud.

Dermed også KFUM-Spejderne, og her har vi brug for din hjælp. Hvis du har været med til at lave en gudstjeneste eller andagt, så må du meget gerne sende liturgien/forløbet til Styregruppen for Kristendom og Forkyndelse, og så vil vi samle dem sammen og sende dem til biskopperne.

Del din andagt med folkekirken

Vi har en masse at bidrage med som KFUM-Spejdere, fordi vi ved at gudstjenesten ser forskellig ud, alt hvem der er målgruppen, hvor den bliver afholdt, hvordan og hvornår. Den erfaring vil vi gerne dele med folkekirken, så gudstjenesten kan repræsentere den mangfoldighed af mennesker, der er i kirken i dag.

Så send os din andagt eller gudstjeneste, og tal gerne med din præst, hvis der er noget I har lavet i samarbejde, og lad os samme række ud og påvirke folkekirkens gudstjenester.

Send til skf@kfumspejderne.dk