Foto: Lisbeth Simonsen
22-06-2020
Naturens Dag er i år søndag den 13. september. Her kan I i gruppen invitere til spejderaktiviteter for lokalområdet sammen med jem & fix og Danmarks Naturfredningsforening. Læs mere her.

Naturens Dag: Sådan kan gruppen være med

Af Mia Vestergaard Stenberg, projektmedarbejder

I år har spejdergrupper mulighed for at invitere lokalsamfundet på besøg til hygge og spejderaktiviteter i samarbejde med jem & fix og Danmarks Naturfredningsforening. Det bliver afholdt søndag den 13. september.

På Naturens Dag kan gruppen invitere til aktiviteter i naturen for spejdere og gæster, der kigger forbi. Det vil være muligt for besøgende at bygge en plantepresse med KFUM-Spejderne og jem & fix. Der er kunstnerisk frihed og alle får deres plantepresse med hjem. Med en plantepresse kan der indsamles blade og bagefter bruge dem til eksempelvis ophæng i ramme. 

Ved indsamling af blade igennem naturbingo, kan I lære de besøgende om naturen omkring jer og sammen blive klogere på den vilde natur, som vi til tider tager for givet.

Når I har bygget jeres plantepresse og været på jagt i naturen, kan I tage en pause ved bålet og bage et snobrød på rigtig spejdermanér.

Hvad er Naturens Dag?

Danmarks Naturfredningsforening har oprettet Naturens Dag som en årlig mærkedag. På dagen er der fokus på at give børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen, fordi der i hverdagen ofte ikke er meget plads til leg og oplevelser ude i den vilde natur.

Årets tema er Vild i naturen, hvor vi skal opleve, hvor vild vores natur egentlig er og selv turde blive vilde i naturen. Vi skal undersøge, hvad der er rundt omkring os og turde være nysgerrige.

I 2019 deltog ca. 70.000 danskere på Naturens Dag - heriblandt en masse spejdere og familier, der fik jord under neglene og godt med frisk luft.

Hvordan tilmelder jeg gruppen?

Tilmelding til årets Naturens Dag-arrangement sker gennem mail til mia@kfumspejderne.dk. Der er tilmeldingsfrist den 10. august, men pladserne bliver fyldt op via først til mølle-princippet.