Johny Kristensen
19-02-2020
Året 2020 står i naturens tegn og projektet ”Vores Natur” byder på oplevelser i mørket. I hele landet er det muligt at opleve ”Nat i naturen”. Læs mere her.

Natten byder på naturoplevelser

Af Elisa Rasmine Simony, projektmedarbejder Vores Natur

Ikke alle bruger nattens timer på at få sin skønhedssøvn. Nogle dyr trives bedst i mørket, når stjernerne lyser klarest. I det kommende år indbyder projektet ”Nat i naturen” alle til at komme ud i de sene timer, for at se hvad natten har at byde på.

Under projektet ”Vores Natur” bliver der sat fokus på ”Nat i naturen”. Inde på hjemmesiden https://voresnatur.dk er der en aktivitetskalender, hvor du kan melde dig til forskellige aktiviteter, som passer dig. 

Blandt mange andre aktiviteter er der for eksempel mulighed for den 2. maj at opleve den lyse forårsnat ud på Ungdomsøen. Her er det muligt at være en del af den verden, som vågner når andre drømmer gennem en håndfuld af små aktiviteter på øen.

Tilmeld dig arrangementet på voresnatur.dk og sæt kryds i kalenderen.

Natten året ud

Mens solen pryder himlen længere og længere for hver dag, der går, og vi inden længe nyder forårsklangen, har du mulighed for at komme ud og opleve natten sammen med andre naturnysgerrige. 

Ikke kun den 2. maj er det muligt at nyde ”Nat i naturen” i fællesskab. Hele 2020 vil andre naturnysgerrige pakke den tykke trøje og drage ud i naturen. Sammen skal vi opleve og lære. Måske du er nysgerrig på stjernenes fortælling. Eller nysgerrig på hvem der gemmer sig i natten, for i natten er du aldrig alene. 

Hvem, der følger med i dit foretagen, kan du blandt andet lære mere om den 17. oktober, når Naturstyrelsen byder ud i vores natur. I efterårets mørke nat lyttes der efter lyde, som fortæller os svaret på, hvem der bruger natten til andet end at sove. Kom og være med til at høre natten kalde og lad nattens rim lægge sig sammen med dig.