Foto: Filip Blum Samuelsen
07-02-2019
Når man arbejder på Houens Odde Spejdercenter, er ingen dage ens. Det kan Peter, der arbejder som GEÅ-Aktivitet, skrive under på. Her kan du læse mere om hans oplevelser på Odden

Mit år som GEÅ-Aktivitet

Af Peter Skovlund Iversen

Jeg er 21 år, har studeret HF-søfart og brugte sidste skoleår på at sejle som skibsassistent. Jeg har været spejder siden 6. klasse, deltaget i et hav af distriktsturneringer og ungdomskurser. Jeg kendte ikke til Houens Odde, før jeg så jobopslaget sidste forår, og det er intet krav. Jeg har masser af gå på mod, meget engagement og elsker at interagere med vores gæster.

Det er fedt, at kunne give noget tilbage til korpset

Noget af det fedeste ved at være ansat som GEÅ-Aktivitet er hele ideen om at give noget tilbage til KFUM-Spejderne. Efter en masse fede oplevelser og kurser er det mega fedt at få lov til at skabe gode oplevelser for andre, og at være inviteret inden for i hverdagen på KFUM-Spejdernes største kursus- og spejdercenter. Man kommer ind bag facaden og dykker ned i hvordan centeret og korpset fungerer.

Det er sjovt at finde på nye aktiviteter

Hverdagen på Houens Odde for GEÅ-aktivitet veksler mellem vedligeholdelse, planlægningen og udførsel af aktiviteter. Vedligeholdelsesopgaver består af at indsamle affald, ryde op, slå græs, reparere små ting og i det hele taget sørge for at alt fungere optimalt. Det arbejde forgår sammen med de 4 volontør og den anden GEÅ-spejder.

Det indendørsarbejde består af at planlægge, hvilke aktiviteter de forskellige gæster skal have. Det planlægger man sammen med den ansatte salgskonsulent. Som GEÅ-aktivitet er jeg ansvarlig for selve udførelsen og vedligeholdelsen af aktiviteterne.

Igennem mit år som Giv-et-år spejder har jeg fået et hav af ideer til nye aktiviteter. Jeg får lov til at bruge tid på de nye ideer og undersøge og udvikle dem. Når de andre på kontoret får nye ideer, så tager jeg mig af dem sammen med salgskonsulenten Nikolaj.

Jeg nyder virkelig at udvikle nye aktiviteter. Det kan være en tidskrævende del af stillingen, men jeg vurderer og prioriterer selv hvor meget tid, der skal bruges på ideerne.

Nye venner

Som GEÅ-spejder bor jeg i en lejlighed på centeret sammen med GEÅ-Outdoor og de 4 udenlandske volontører. Meget af arbejdet og fritiden i lejligheden foregår på engelsk, og det er super hyggeligt. Vi bruger meget tid på film, serier, brætspil, og kulturelle ture rundt i Danmark. I lejligheden bor vi som i et kollektiv. Vi er meget tætte og er blevet super gode venner.

På Houens Odde er der 6-8 fastansatte i hverdagene. De sørger mest for det administrative, videre udvikling af centeret, lave mad til gæsterne og så er der 2 pedeller, som er en del af vedligeholdelsen. I weekender og ferier hjælper houmændene, der er frivillige på centeret, med at lave aktiviteter for spejder og større vedligeholdelses opgaver. De frivilliges primære fokus er centerlejre over sommerferien.

Det jeg har lært som Giv-et-år spejder

På Houens Odde er meget muligt, og jeg har lært at drømme stort og få udviklet det til noget konkret. Odden har givet mig en indsigt i organisationen, og jeg ville sikkert kunne fokusere meget mere på det organisatoriske, hvis jeg havde tiden.

Selvstændighed, ansvar og koordinering er også tre punkter, jeg er blevet endnu bedre til i løbet af dette år. Gennem året er jeg også blevet sporet ind på, at jeg skal læse videre til noget, hvor jeg skal have med gæster, børn eller unge at gøre. Som GEÅ-Aktivitet arbejder man professionelt og med spejderværdierne og sjov i behold.

Hvorfor skal du søge?

Spejder på fuldtid er det fedeste. Der er ansvar, frihed og fedt sammenhold mellem fastansatte, volontørerne, GEÅ spejderne og Houmændene. Du skal søge stillingen som GEÅ-Aktivitet, hvis du har masser af ideer til nye aktiviteter eller bare elsker at håndtere gæster til teambuilding.

Hvis du vil vide mere om opgaverne som GEÅ-Aktivitet, kan du læse mere om de fire Giv-et-år stillinger her