Vores projekter er både nationale og internationale. Her ses KFUM-Spejdernes samarbejde med de tunesiske spejdere i projektet FLoW.
Jakob Kristoffersen
25-06-2015
I efteråret 2008 var Mikkel Larsen fra Herlufmagle gruppe i Tunesien for første gang. Her mødte han en ny kultur og anderledes spejdere. Siden har det udviklet sig til et venskab der stadig holder her 6 år senere.

Mikkel tog til Tunesien og fik nye venner

Skrevet af: Christina Kjergaard

 

I efteråret 2008 var Mikkel Larsen fra Herlufmagle gruppe i Tunesien for første gang. Her mødte han en ny kultur og anderledes spejdere. Siden har det udviklet sig til et venskab der stadig holder her 6 år senere.

 

Starten

I 2008 søgte Mikkels gruppeleder Torben penge til at komme til Tunesien. Dengang var KFUM-Spejderne allerede så småt i gang med korpsprojektet dernede. Gruppen fik de penge, der blev søgt og fandt en tunesisk venskabsgruppe. Siden har gruppen været i Tunesien og besøge dem flere gange.

I efteråret 2008 var der en 4-5 stykker, som tog rejste til Tunesien. Her mødte de spejderne fra Abulubaba group i Gabes. De danske spejdere deltog i forskellige aktiviteter, og fik følt ”kulturforskellen” på egen krop.

Efter denne oplevelse fik Torben fundraiset penge til en stor lejr i sommeren 2009, hvor alle fra gruppen kunne tage familien med på en lejr i Tunesien, der varede 2 uger. Den første uge var det kun spejderne, der var der, og derefter kom familien og var der en uge sammen med dem.

 

Nye venner

Da Mikkel var i Tunesien i starten af januar for at arbejde, blev han der en uge efter og tog rundt og besøgte sine tunesiske venner. Det var en fantastisk at opleve deres kultur på ny. Selvom det var mange år siden sidst, var der intet i deres venskab der havde ændret sig.

”Da jeg var dernede, var vi på en cafe, hvor der var et lille rum for ikke-rygere. Det var sjovt, fordi vi herhjemme i Danmark kun har rum for rygere. Det er sådan forskelle, som vi kan grine meget over, og som gør at vi kommer tættere på hinanden, ” fortæller Mikkel Larsen.

”Dem som jeg stadig snakker med i dag er dem, som jeg kunne kommunikere med. Dem som var gode til engelsk. ” Mikkel fortæller også, at et par stykke af dem, som han snakkede med første gang, også er dem som han har kontakt med i dag.

 

”Vi har helt sikkert været med til at give et mere nuanceret billede af danskere, som ikke var så godt efter Muhammed-krisen. Det har været meget specielt at opleve landet og menneskerne. Jeg er glad for, at vi kan hjælpe til at skabe en bedre opfattelse af os. ” fortæller Mikkel.

Der var mange af kulturforskellene, som Mikkel fik aflivet de første gange dernede. Forskellene betød, at de var interesseret i at lære af hinanden og kende til hinandens kulturer. Det gjorde også, at det var et helt anderledes bånd, de havde til hinanden.

”Når vi snakker og hygger, så trækker vi stadig forskellene op engang imellem, for det er så sjovt, og vi griner meget over det. Det er fedt, at selvom at vi bor så langt væk fra hinanden, kan vi stadig være gode venner. ”