Future Leaders
21-11-2018
Under hashtagget #Ctrl_Alt_Del sætter Future Leaders fokus på digital sikkerhed i tunesiske lokalsamfund.

Lokale kampagner sætter fokus på digital sikkerhed

Af Tobias Simonsen, Future Leaders og medlem af KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse

Sammen med Les Scouts Tunisiens uddanner vi danske og tunesiske unge til at tage ansvar for demokratiet i spejdergruppen, i spejderkorpset og i samfundet.

På de såkaldte "Youth Forums" lærer de unge om blandt andet konfliktløsning, argumentation og unges rettigheder. Efter træningen afholdes der debatter med politikkere, hvor de unge kan bruge de redskaber, de har lært og komme med anbefalinger til politikkerne.

Årets tema er digital sikkerhed inspireret af spillet "blue whale", der fik unge til at gøre ting i virkeligheden for at komme til næste niveau i spillet.

Digital sikkerhed i spejderhøjde

Med hashtagget #Ctrl_Alt_Del, som betyder at nulstille eller slette noget, opfordrer de unge hinanden og de voksne til, at man starter på en frisk og begynder at tænke over hvordan man opføre sig online.

Det kan både være at tænke sig en ekstra gang, inden man eksempelvis kommenterer noget i en facebookdebat, klikker løs på tilfældige hjemmeside eller downloader filer.

Du kan finde billeder fra kampagnen her, som du er meget velkommen til at bruge til at snakke om digital sikkerhed hjemme i spejdergruppen.

Søg penge til gruppens projekter

Vil du også lave lokale projekter eller kampagner der kan rykke verden med vilje? Søg Future Leaders Fonden for Socialt Entreprenørskab senest 1. december. Du kan læse mere her.

Har du spørgsmål til Future Leaders kan du se meget mere på www.spejdernet.dk/tunesien eller skrive til pda@tunisiadenmark.com, hvor Julie, Maria, Katrine, Sofia og Tobias sidder klar til at svare dig.