Foto: Lille Vildmose Spejderne
04-06-2020
Hvordan planlægger og gennemfører man lige en sommerlejr for spejderne med en corona-virus i omløb? Lille Vildmose Spejderne i Nordjylland har trodset benspændene og holder vikingelejr på egen grund.

Lille Vildmose Spejderne holder sommerlejr på egen grund

Når Lille Vildmose Spejderne starter deres aktiviteter op igen tirsdag den 9. juni efter en ufrivillig pause pga. corona, bliver det med ægte lejrstemning for spejderne. Gruppen har nemlig besluttet at give deres ca. 20 medlemmer en lejroplevelse på gruppens egen grund i Solbjerg.

”Der er lige tre tirsdage inden skolernes sommerferie, og dem bruger vi på at bygge en lejr op”, fortæller gruppebestyrelsesformand Hanne Linaa. I løbet af de tre tirsdage skal børnene øve sig i at bygge spisebord, lave bålplads og alt det, som en lejr kræver – selv om den foregår bag spejderhytten. Sidste weekend i juni, hvor skolebørnene går på sommerferie, skal lejren så i brug som vikingelejr, når spejderne rykker ind med telte og overnatter to nætter. Weekenden sluttes af med besøg af forældrene, cermoni omkring oprykning og fællesspisning.

Bestyrelsen klarer corona-rengøringen

Når gruppen overhovedet kan gennemføre en lejr-weekend med så kort varsel skyldes det ifølge Hanne Linaa, at de har ”nogle mega engagerede ledere, som bare vil i gang”.

Hun og gruppebestyrelsen bakker til gengæld op om lederne ved at møde op med arbejdshandskerne på og tage sig af rengøringen. Det kræver nemlig lidt ekstra at gennemføre en lejr i en tid med corona. ”For at vores ledere kan være ledere, stiller vi op fra bestyrelsen og tager os af den ekstra rengøring og aftørring med sprit, som det kræves, når vi skal være sammen. Så kan lederne bedre tage sig af børnene”, forklarer Hanne Linaa.

Invitationen til vikinge-lejren er kun lige landet i indbakken hos spejdernes forældre, men en foreløbig udmelding om, at der var en planlægning af en overnatningsweekend i gang, har givet mange ”thumps up” på gruppens facebook-side, fortæller Hanne Linaa. For selv om gruppen har deltaget i hjemmespejd under corona-nedlukningen, har forældrene også efterspurgt, at de øvrige aktiviteter kom i gang igen. Så opbakningen til gruppen er stor, ligesom de forventer at tilslutningen til lejren vil være.

På spørgsmålet om, hvad gruppen forventer sig af weekenden trods de ekstra corona-benspænd, er børnenes spejderoplevelser det overordnede tema i svaret fra gruppebestyrelsens formand: ”Det styrker sammenholdet og så bliver de lige mindet om, hvorfor de går til spejder. Sådan at de gerne vil komme igen efter sommerferien. Og så har vi savnet kontakten med børnene!”