Arkivfoto. Personerne på billedet har ikke noget med sagen at gøre. Foto: Johny Kristensen
12-09-2019
På Landstræf kan du få sat arbejdet med samværsregler i perspektiv, når vi får besøg af to gæster, som i deres ungdom blev udsat en seksuel krænkelse i en sportsklub. Læs mere her.

Landstræf: Samværsregler - Hvorfor gør vi det?

Af Jakob Frost, udviklingschef

I foråret har næsten alle grupper knoklet med at lave gode og relevante samværsregler i spejdergruppen, men hvorfor er det nu at vi gør det?

På Landstræf kan du lørdag formiddag få en ekstraordinær oplevelse, hvor du får sat vores samværsregler i perspektiv.

Her får vi får besøg af to gæster, der som børn og unge var aktive idrætsudøvere. De vil fortælle deres historie om, hvordan deres trænere krænkede dem seksuelt, og hvilken betydning det har haft for dem og deres liv.

En unik oplevelse

De to gæster har været en del af et fælleseuropæisk forskningsprojekt, som havde til formål at give, de der har overgreb med i bagagen, en stemme, så foreningslivet kan lære at arbejde præventivt.

Det er en unik oplevelse, som giver dig noget at tænke over, og giver noget med, der kan kvalificere jeres arbejde med samværsregler.

Efter oplægget vil der være mulighed for at tale med hinanden, med oplægsholderne og nogle af KFUM-Spejdernes ansatte, der ved noget om emnet.