Foto: KFUM-Spejderne i Danmark
21-09-2017
Paletten-håndbogen indeholder ledervejledninger, alle mærkerne og værktøjer til at planlægge spændende aktiviteter med afsæt i Paletten. På Landstræf fik alle grupper et eksemplar med hjem, og nu kan bogen købes hos 55°Nord.

Køb Paletten-håndbogen hos 55°Nord

Paletten-håndbogen samler alt, hvad vi ved om Paletten, mærkerne og metoden - og lidt mere, og nu er bogen klar til salg hos 55°Nord. Bogen koster 198 kroner.

Køb Paletten-håndbogen hos 55°Nord

Paletten-håndbogen indeholder alt, man kan tænke sig, når man skal i gang med at arbejde med arbejdsprogrammet. Her finder ledere en introduktion til Paletten og en guide til, hvordan aktiviteter kan tage afsæt i Palettens metode og kombineres med Den Kompetencebaseret Uddannelse.

Vil man bare i gang, finder man en samling over mærkerne og en beskrivelse af, hvordan man kan arbejde med mærkerne, så spejderne får mest muligt ud af dem. Sidst i bogen er der forslag til halvårsprogrammer, som man kan bruge til inspiration hjemme i gruppen.

Om Paletten 

Arbejdet med Paletten begyndte i 2010 og tager udgangspunkt i WOSM tilgang til arbejdsprogrammer. Med Paletten har man forsøgt at lave et program, som giver mulighed for at tilpasse kompetencezoner og mål til de enkelte spejdere og deres situation.

Paletten indeholder ligesom det gamle Arbejdstræ to typer mærker: Paletten-mærker, som fokuserer på at udvikle spejderens kompetencer, og færdighedsmærker, som minder om de tidligere specialmærker og udvikler specifikke færdigheder hos spejderen.

Du kan læse mere om Paletten på Spejdernet.dk, se en komplet oversigt over mærker i aktivitetsdatabasen og endelig kan du bestille mærkerne hos 55°Nord.