Kirken består af mennesker - ikke sten.
Johny Kristensen
29-04-2020
Kirken er slet ikke lukket - for kirken er måske slet ikke, som du tror. Læs mere her.

Kirken er ikke lukket ned

Af Karoline Lundegaard Mandrup, medlem af KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse

For de fleste af os er en kirke en gammel bygning: Hvid, høj, kold om vinteren. Det er et sted, man samles til gudstjenester. Lige nu må man ikke samles mere end ti personer offentligt. Dette forhindrer kirker i at holde gudstjenester. Mange kirker har dog valgt at optage videogudstjenester, som de lægger op på YouTube.

Palmesøndag lagde en af præsterne fra den kirke, jeg kommer i, en besked ud på kirkens platform. Han skrev blandt andet således:

"Jeg er på vej over til vores kirkebygning for at hejse Dannebrog”.

At han brugte ordet ”kirkebygning” om den bygning, jeg bare ville have kaldt en kirke, gav et perspektiv, som jeg ikke før har overvejet. Kirkebygningen, den der gamle bygning, er altså ikke selve kirken. Det er blot den bygning, hvor mennesker plejer at samles om Gud. Det må altså betyde, at kirken ikke er afhængig af, at der er en kirke-BYGNING. 

Når Bibelen bruger ordet ”kirke”, er det oversat fra et græsk ord, som betyder en forsamling af mennesker. Det er altså ikke kirkebygningen, der er kirken - det er os! Derfor er det stadig træls, at kirkebygningerne er lukkede, men kirken er ikke lukket. Lukning af bygninger står ikke i vejen for, at Gud altid kan komme til os, lige der hvor vi er.