Foto: Christian Bruun
02-10-2020
KFUM-Spejderne aflyser ungdomskurser i efterårsferien pga. den seneste udvikling med coronavirus. Læs mere her.

KFUM-Spejderne aflyser efterårets ungdomskurser

Efterårsferien plejer at betyde ungdomskurser. Men ikke i år. Den seneste udvikling i antallet af smittede med corona-virus har betydet, at KFUM-Spejderne vælger at aflyse alle kurser i efterårsferien.

De seneste uger har kursusstabe i samråd med KFUM-Spejdernes sekretariat og uddannelsesleder ellers gjort, hvad de kunne for at tilpasse kurserne, så de kunne gennemføres inden for de gældende retningslinjer. Herunder afstandskrav og lavere deltagerantal.

Vanskeligt at gennemskue retningslinjerne

Dansk Ungdoms Fællesråd var i denne uge ude at anbefale organisationer at aflyse arrangementer med mere end 50 deltagere. Og selvom kurserne er tilpasset det lavere deltagerantal, mangler der klare retningslinjer.

I en mail til kursuslederne fortæller KFUM-Spejderne udviklingschef Jakob Frost, at Dansk Ungdoms Fællesråd siden weekenden har efterspurgt klarere retningslinjer fra myndighederne, men at det ikke har været muligt at få en afklaring.

- Derfor ved vi heller ikke om vores ungekurser kan risikere, at politiet møder op og forlanger, at stabene skal forsvare, hvordan de overholder retningslinjerne, når vi er så usikre på retningslinjerne. Det ansvar skal ingen frivillige stå med, skriver han.

Deltagere får pengene tilbage

Der var planlagt både Roland 1, Roland 2, Diamant og ULK med omkring 150 deltagere i alt. Det samme skete i foråret, hvor påskens kurser også blev aflyst som følge af coronavirus. Dermed er det for mange deltageres vedkommende anden gang, at deres kursus bliver aflyst.

Alle deltagere på efterårets kurser har fået direkte besked på mail. I mailen kan du også læse mere om, hvordan du får deltagerbetalingen tilbage.

Har du ikke modtaget mailen eller har du spørgsmål til aflysningen, kan du skrive til info@kfumspejderne.dk eller ringe til KFUM-Spejderne på 70102666.