Foto: Nina Hartvig
16-09-2019
Ja, hvis vi man hjælpes ad. Det gjorde spejderne fra Kaløvig, Fredens Sogn og Åbyhøj ved Aarhus i weekenden, da de gik hike sammen og i alt tilbagelagde over 1700 km - eller hvad der svarer til afstanden til Rom. Læs mere her.

Kan spejdere gå til Rom?

Der blev gået til den i weekenden, da 30 spejdere deltog på den årlige distriktshike i Marselis Distrikt. Her gik spejderne alt fra 20 til 100 km.

Det var en weekend med sure tæer, ømme fødder, trætte ben og vabler, men også med sejre, kammeratskab, store udfordringer, fin natur, røverhistorier og grin, fortæller Nicolaj Mathiasen, som er tropleder hos KFUM-Spejderne i Kaløvig.

Trætte spejdere fik vandreskjold

Undervejs var spejderne gode til at hjælpe hinanden, når de kunne se det kneb, og var gode til at holde humøret oppe på hinanden. Og ikke overraskende var det en flok trætte og glade spejdere, der modtog deres vandreskjold ved Kalø Slotsruin søndag eftermiddag.

I alt er der blevet gået over 1700 km. Det svarer cirka til afstanden til Rom. Så svaret er ja hvis vi hjælpes ad, kan vi meget, også gå til Rom, siger Nicolaj Mathiasen.