Foto: Zenia Bille Tvedt
08-01-2021
Siden januar 1981 har Linda Lindahl Jørgensen været ansat i administrationen på KFUM-Spejdernes korpskontor. Meget har ændret sig på de 40 år. Læs hendes historie her.

Jubilæum: 40 års ansættelse ved KFUM-Spejderne i Danmark har givet mange oplevelser

Siden januar 1981 har Linda Lindahl Jørgensenværet ansat ved KFUM-Spejderne i Danmark. Derfor fejrer vi i denne uge hendes 40 års jubilæum. Artiklen giver dig en bid af historien på korpskontoret i hendes ansættelsesperiode. I tider hvor der er sket en kæmpe udvikling i arbejdet på korpskontoret. 

Startede i Hellerup

Mandag d. 5. januar 1981 satte Linda for første gang som medarbejder sin fod på Gammel Vartov Vej i Hellerup, hvor KFUM-Spejderne dengang holdte til. KFUM-Spejderne var flyttet hertil året forinden. I hendes tid er organisationen kun flyttet to gange, fortæller Linda. Det var, da de flyttede til Rysensteensgade i København i 2003 og delte adresse med FDF. Siden flyttede til Spejdercenter CPH, den tidligere Sjælør kirke, som stod klar til indflytning samtidig med klimatopmødet i København i 2009. Hvilket forårsagede kæmpe trafikkaos under flytningen. På Wagnersvej i Sydhavnen har organisationen holdt til siden da.

Kommunikation fra brev til mail

For Linda har det været spændende at følge udviklingen i organisationen gennem 40 år. Hun fortæller at tingene dengang i Hellerup foregik på noget anderledes vis end i dag. Hver morgen klokken 9.30 var der morgenmøde med morgenmad, hvor dagens opgaver blev fordelt. Kommunikationen mellem kontoret og grupperne foregik enten pr. opkald eller brev. Så hver morgen før morgenmødet havde postbuddet været forbi med dagens forsendelser.

Opkald fra grupperne skulle foretages i arbejdstid, ellers var der om mandagen altid åbent til kl. 18.30, så der var mulighed for at ringe ind efter de frivillige havde fået fri fra deres jobs. Dette blev lige så stille udfaset i takt med mail-systemerne blev tilgængelige. Så fra at der kunne være nogle ugers svartid på gruppernes henvendelser, kan de i dag få svar noget hurtigere. Ofte fra Linda, da det er hende, som bestyrer den infomail, som grupperne kan skrive til. 

Spørg Linda

For Linda spiller de mange oplevelser, hun har haft i arbejdsøjemed også en helt essentiel del af jobbet. Igennem hendes 40 år har der været utallige landsmøder og -træf. her oplever hun genkendende smil og mange opkald, der afspejler at hun har været ved KFUM-Spejderne længe.

Netop kontakten med grupperne er Linda glad for i sit arbejde. Hun synes det er dejligt, at hun med sine mange år på korpskontoret kender mange af de frivillige, der ringer og hun nyder at hjælpe grupperne, når de ringer eller sender mails, fortæller hun.
Kollegerne fortæller, at de også tyr til Linda, når de støder på et spørgsmål, som de ikke selv har svaret på. Her kan Linda som regel hjælpe med alt lige fra procedurer og kontaktpersoner, til hvor tingene ligger. “Spørg Linda” er en helt fast sætning på Wagnersvej. I denne uge siger vi dog: “Tillykke Linda med det flotte jubilæum!”

 

Herunder kan du se en hilsen fra KFUM-Spejdernes hovedbestyrelses til Linda i anledning af hendes jubilæum:

youtube video with id 4Vdfvcpfkd4