Arkivfoto. Foto: Maj-Britt Nielsen
07-11-2019
Selvom der er længe til, er det ikke for tidligt at overveje, hvor sommerlejren 2020 skal gå hen. Derfor har vi samlet tre alternative bud på, hvor udenlandsturen kan gå hen i 2020, som du sikkert ikke har overvejet før. Læs mere her.

Hvor går sommerlejren hen? Her er tre bud på spejdercentre, du ikke har overvejet før

Måske har du hørt om Kandersteg International Scout Centre i Schweiz. Hvert år besøger mange hundrede danske spejdere det internationale spejdercenter, som er smukt placeret mellem bjergene 100 km sydøst for Zurich. Det er et oplagt bud på sommerlejr i udlandet med troppen, men måske har du lyst til at prøve noget andet i år?

Her har vi samlet en liste over tre alternative spejdercentre. Og har du mod på andre oplevelser, så finder du sidst i artiklen et kort over spejdercentre i verden, som er lavet af Norges Speiderforbund.

Drave Scout Centre i Portugal

2 timers kørsel fra Porto i Portugal finder du Drave Scout Centre. Og så er det faktisk lidt af en tilnærmelse. For du kan ikke køre til Drave Scout Centre. Alt transport til centeret foregår til fods ad bjergstier.

Når du ankommer til centeret, så glem alt om at dele oplevelsen på snapchat eller instagram. Spejdercenteret, som er en gammel landsby, ligger så øde, at der ikke er mobildækning i området. Men det gør ikke noget, for der findes heller ikke elektricitet til at lade telefonen op.

Men hvad spejdercenteret ikke kan levere af strøm og mobildækning, det kan de give dig i naturoplevelser, ro og en garanteret anderledes spejderoplevelse.

Her er både mulighed for at vandreture i bjergene, klippeklatring og en tur i kanon, hvis du er til de helt store naturoplevelser. Ellers kan du på centeret blive en del af deres  FAUNA e FLORA Program eller RIVER Program, hvor du kommer helt tæt på naturen.

Læs mere om Drave Scout Centre her.

Vässarö Scout Center i Sverige

Hvis du tror, at danske spejdere var først med at købe en ø til ungdommen, da vi købte Ungdomsøen, så tro om. I Sverige ligger spejdercenteret Vässarö Scout Center. En times kørsel fra Stokholm i den svenske skærgård finder du øen Värrasö, som byder spejdere og ungdomsforeninger velkommen.

Her kan du opleve en ægte svensk skærgårdsstemning, når du fra lejrpladsen er et ægte stenkast fra vand, klipper og røde huse i bedste Emil fra Lønneberg-stil. Men området byder også på fantastiske spejderoplevelser til vands og til lands.

Her er selvfølgelig mulighed for at komme ud at sejle i kano, men hvad med at tage udfordringen op og prøve kræfter med en rigtig sejlbåd? Tilbage på land kan du kaste dig ud i alt fra klatreaktiviteter og vildnis-udfordringen til traditionelle spejderaktiviteter med fokus på teambuilding, og så kan du selvfølgelig ikke tage fra øen, uden at have taget Vässarö International Friendship Award.

Læs mere om Vässarö Scout Center her.

Burg Rieneck i Tyskland

Højt hævet over byen Rieneck i Tyskland ligger borgen af samme navn, Rieneck. Men lad dig ikke snyde af fæstningen, som ligget i byen siden 1100-tallet. Den er åben, og du er meget velkommen til at kigge indenfor.

Borgen er nemlig et vaskeægte spejdercenter, og måske det vildeste af slagsen, som du nogensinde kommer til at opleve. Hvad siger du eksempelvis til at rappelle 20 meter ned fra borgens tårn eller tage på natvandring i skoven omkring centeret, mens du mærker historiens vingesus og lader fantasien spille dig et pus i mørket.

Burg Rieneck byder selvfølgelig også på traditionelle spejderoplevelser og området omkring byen Rieneck byder på flot natur, hvor der både er mulighed for at vandre eller kaste sig ud i at prøve tømmerflådebygningen på åen.

Rieneck er uden tvivl et alternativt bud på et spejdercenter, som sætter rammen for jeres tur tilbage til middelalderen.

Læs mere om Burg Rieneck her.

Lyst til andre eventyr?

Spejderne i Norge, Norges Speiderforbund, har samlet en oversigt over spejdercentre i verden. Kortet giver et godt udgangspunkt for at planlægge den næste tur uden for landets grænser og mulighed for at opleve spejdercentre langt væk fra Danmark og det du kender.

Du finder kortet her.

Går sommerlejren til udlandet?

Der er mange ting at tage højde for, når man rejser til udlandet med spejdere. Men det er slet ikke så svært, og vi har samlet den viden, du har brug for lige her.

Rigtig god tur.