Ekstra knude på tørklædet kan minde dig om noget
Morten Brosbøl Vibert
06-11-2019
Morten er præst i Rise Kirke og et kendt ansigt i den lokale spejdergruppe. Han har lovet at skrive en månedlig andagt over et BP-citat fra Scouting for Boys. Læs den første andagt her.

Hvad BP og Bibelen siger om... - en kort andagt over et BP-citat

Af Morten Brosbøl Vibert, sognepræst i Rise Sogn

Læs gerne fra Bibelen først. Du finder bibelteksten i Matthæusevangeliet kapitel 22, vers 34-40 eller online her

Når du står op om morgenen så mind dig selv om at du skal gøre noget godt for en anden i løbet af dagen. Bind en knude på dit lommetørklæde eller dit tørklæde… for at minde dig selv om det. Og når du går i seng om aftenen, så tænk på den du gjorde godt imod.

Sådan skriver Robert Baden-Powell i bogen Scouting for Boys fra 1908. Han beskriver det at gøre godt, som en del af de gamle ridderes kendetegn, og bruger dem som et godt eksempel.

I Bibelen lyder det: ”Elsk din næste som dig selv”.

Hvad betyder det?

Tænk dig, hvis vi alle sammen huskede, at vi skal gøre godt mod andre hver dag. Hvis vi hver især stod op om morgenen og mindede os selv om at vi er så heldige at kunne hjælpe andre.

Vi kan så hurtigt tænke på os selv først, men Bibelen og BP lærer os, at vi i stedet skal sætte andre først. På den måde kan vi være med til at skabe et bedre liv for andre. Der står ikke noget om hvem, og hvor vi skal hjælpe, så vær beredt.

Hvad skal jeg så gøre?

Hold øjnene åbne og vær klar til at hjælpe hvor der er brug for det. Og husker du dårligt? Så tag 365-mærket og bind en knude på tørklædet.   

Afslut med Fadervor og Spejderbønnen.