Foto: KFUM-Spejderne Lundehus
29-01-2020
Igen i år støtter jem & fix-projektet lokale Sankthans-arrangementer. Mange grupper har allerede tilmeldt sig, men I kan stadig nå at være med.

Hold gruppens sankthans-event med jem & fix-projektet

Af Kathrine Kingo, projektmedarbejder jem & fix

Sankthans-arrangementet med jem & fix består af to aktiviteter.

En gør-det-selv aktivitet, som I får udleveret materialer, værktøj og vejledning til i jeres lokale jem & fix-butik.

Den anden er en spejderaktivitet, som I selv vælger. Det kan for eksempel være snobrødsbagning, knobstafet, kimsleg eller noget helt andet.

Der er derfor nemt at holde sankthans med jem & fix-projektet. Både hvis jeres gruppe har tradition for at holde sankthans, eller hvis I ikke har prøvet det før.

Flere grupper er med igen i år

Gruppen modtager synlighedsmateriale i form af eksempelvis bannere og plakater, så I kan reklamere for jeres arrangement og for jeres gruppe. Gruppen får også dækket udgifterne til spejderaktiviteten og arrangementet i vid udstrækning, og I modtager også en gave efter eget valg, som tak for indsatsen.

I 2019 deltog 40 grupper til stor glæde for dem selv og deres lokalsamfund. Grupperne inviterede byen til Sankthans-bål med hygge og aktiviteter. Arrangementerne skabte glæde, synlighed og lokalt engagement for både spejdere og lokale indbyggere i alle aldre.

I år har mange af de grupper, som deltog i 2019, tilmeldt sig igen. De fortæller om deres sankthans-arrangementer fra 2019: 

- Selv ret små børn kunne få lov til at holde en boremaskine og bore et hul - det var ret sejt. Flammegruppen

- Der var en glæde og snak på hele pladsen og oplevelser for alle i alle aldre. Der var lækre pandekager og masser af hygge. Vamdrup Gruppe

- Det er bare dejligt at se, hvor mange mennesker, der gerne frivilligt bruger deres tid på at lave et fælles arrangement for hele lokalområdet. Jordrup Spejderne

Tilmeld jeres gruppe senest mandag d. 16. marts 

Hvis I vil tilmelde jer eller vil vide mere, så kontakt KFUM-Spejdernes projektmedarbejder Kathrine på mail kathrinekingo@kfumspejderne.dk eller telefon 22 22 94 09.

Om jem & fix-projektet

Under sloganet “sammen bygger vi lokalsamfund” samarbejder KFUM-Spejderne og jem & fix om at gå imod alle de færdigpakkede tilbud i denne verden og i stedet give det enkelte barn mulighed for at lære, hvordan man gør-det-selv. Som spejdere tror vi på learning by doing og ønsker derfor at give muligheden for, at flere børn og unge får en oplevelse af at kunne skabe noget med deres egne hænder.

Læs mere om jem & fix-projektet her.