Foto: Julia M. Cameron
19-11-2020
På det ekstraordinære landsmøde 15. december, skal vi vælge tre suppleanter til hovedbestyrelsen. Læs her, hvordan du kan præsentere dig selv på en kandidatvideo, hvis du stiller op.

På landsmødet 2020 i september, blev der valgt 11 medlemmer til KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse. Men vi mangler stadig at vælge tre suppleanter og det skal ske på det ekstraordinære landsmøde 15. december.

Sådan stiller du op som suppleant

Fristen for kandidatur som suppleant til hovedbestyrelsen (samt tilmelding til selve mødet) er søndag d. 29. november 2020. 

For at blive opstillet som suppleant til hovedbestyrelsen, skal du have tre stillere (der tilsammen råder over mindst 3 landsmødestemmer). Det kan enten være distrikter eller grupper. De skal underskrive opstillingssedlen. Den kan du downloade her.

Opstillingssedlerne skal sendes samlet til info@kfumspejderne.dk, når de er underskrevet.

Lav en kandidatvideo

Hvis du vælger at stille op som kandidat til suppleant i hovedbestyrelsen, kan du overveje at lave en kandidatvideo. Her kan du præsentere dig selv og fortæller, hvorfor du stiller op. Samtidig kan folk lære dig og dine mærkesager at kende inden det ekstraordinære landsmøde.

Her har du fire tips til, hvordan du kan gribe det an. Alt du skal bruge er din telefon.

1# God lyd er afgørende - og lidt om teknik

Først og fremmest er det vigtigt, at teknikken ikke skal holde dig tilbage. En smartphone med kamera har helt fin kvalitet. Der er dog to ting, som du skal huske, når du optager video med din telefon.

  • Sørg for, at lyden er god.
  • Hold din telefon vandret, mens du optager.

God lyd er mange ting, men på en telefon handler det om, at du ikke står for langt fra telefonen, når du optager. Laver du en selfievideo, hvor telefonen bliver holdt ud i strakt arm, er lyden helt okay. Du skal dog sørge for, at støj fra vind, trafik eller naboens plæneklipper ikke går i mikrofonen og tager fokus fra dine ord. Lyt gerne optagelsen igennem bagefter og sikr dig, at lyden er okay. En grundregel er, at du skal kunne høre lyden fint, når du lytter med høretelefoner på middel til lidt over middel lydstyrke.

Hvis du ikke vil lave selfie-stilen på din optagelse, så få familie eller ven til at holde kameraet for dig og stil dig et par meter fra kameraet. For at få et godt billede og føle kontakt med dig på videoen, så undgå at hele din krop vises i videoen. I stedet kan du fokusere på at have det, som hedder en halvnær-beskæring, hvor du er synlig fra omkring brystkassen og op.

2# Hold videoen på 1 minut og 30 sekunder

Vi bruger videoen til at præsentere dit kandidatur inden landsmødet på landsmoede.dk og KFUM-Spejdernes facebookside. For at den bliver interessant at se, så lav den ikke længere end et minut og 30 sekunder - og meget gerne i en optagelse. Det kan synes kort, men hellere for kort end for lang. Så sikrer du, at folk ser videoen til ende og får alle dine pointer med.

På det ekstraordinære virtuelle landsmøde får du også tid til at præsentere dit kandidatur. Så vær ikke bange, hvis du har mere på hjertet, end hvad du kan nå at fortælle på halvandet minut.

3# Gør din salgstale klar

Inden du begynder at optage, skal du forberede, hvad du gerne vil fortælle. Her kan spørgsmålene herunder være en guideline for dig.

  • Hvem er du?
  • Hvad er din spejderbaggrund og evt. civile baggrund?
  • Hvad ønsker du at opnå i KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse?

Brug spørgsmålene her som en guide. Det kan være, at du har andet, som er relevant at fortælle. Det vigtigste er, at du holder det kort og præcist. Også selvom du har meget på hjertet.

4# Send videoen til KFUM-Spejderne

Når du har fået optaget din video på maks halvandet minut, kan du sende filen til KFUM-Spejdernes kommunikationsafdeling, som hjælper med at få den publiceret og klippet til i enderne. Derudover bliver der lavet undertekster til videoen, så den bliver mere tilgængelig på fx facebook.

Da din video ofte fylder mere end de fleste mailklienter kan håndtere, kan du med fordel uploade den til wetransfer.com eller bruge dropbox og sende et link til videoen til kommunikation@kfumspejderne.dk senest d. 8. december 2020.