Foto: Finn Dybbøl
14-11-2019
11 danske gruppeledere har været en tur i Tunesien til gruppelederforum med 300 tunesiske gruppeledere. Læs om turen her.

Gruppeledere besøgte Tunesien til gruppeledelsesforum

Af Ryan Lindahl Christensen og Mette Karlshøj

11 friske gruppeledere havde meldt sig til at tage med til Tunesien for at netværke og udveksle erfaringer med 200-300 gruppeledere fra hele Tunesien. Eventet, der var den første af sin art i Tunesien, skulle handle om gruppeledelse, udvikling og netværk. Programmet var en blanding imellem workshops og aktiv udvikling på problemstillinger.

Herunder kan du læse en beretning fra turen, som viste sig ikke at gå helt som planlagt.

11 blev 3

Vi så allesammen frem til et helt igennem fantastisk arrangement.

Lufthansas kabinepersonale blev dog nødsaget til at strejke, så vores fly fra Billund blev aflyst 2 timer før afgang. På trods af mange forsøg og vilde tanker om, hvordan vi kunne køre, svømme, omrokere og komme til Tunesien alle mand, blev vi nødsaget til at indse, at de 10 personer, vi var fra Billund, først kunne være i Tunesien efter arrangementet ville være færdig.

Vi var så heldige, at tre gruppeledere rejste fra Københavns Lufthavn, hvor deres fly ikke var aflyst. Efter drøftelse blev vi fælles enige om, at de tre tog afsted.

Vi er rigtig glade for at de 3 gruppeledere havde modet og lysten til selv at rejse afsted og tilføje noget dansk gruppeledelse til forummet i Tunesien.

Marianne Simonsen, Bo Frydkær Jørgensen og Ryan Lindahl Christensen siger på vegne af CSP mange tak til alle der har været involveret i denne tur.

De giver stafetten videre til holdet, som kom af sted til Tunesien.

På springtur i Tunesien

Hvis du vil:

  • Rykke dit verdensbillede med vilje
  • Opleve en helt anden (spejder)kultur
  • og er nysgerrig på hvordan spejderbevægelsen og du, lokalt og globalt, kan ændre verden

Så skal du overveje at tage imod tilbuddet, næste gang der er bud efter frivillige til KFUM-Spejdernes Tunesien projekt, Future Leaders.

I den forgangne weekend den 7.-10. november var tre danske spejdere på spejderkonference i Tunesien. Det var en oplevelse for livet:

En torsdag i november mødes tre ”fremmede” i Københavns Lufthavnen. Destinationen er Sousse i Tunesien.

Basisdelegationen består af 13 gruppeledere og frivillige fra Danmark. Målet er en spejderkonference for konsulenter, gruppeledere og ledelse i det Tunesiske spejderkorps.

Men som ti små cyklister ændrer rejseselskabet sig fra fjorten til tre, da en strejke blandt Lufthansas kabinepersonale gør, at deltagerne fra Jylland ikke kan komme afsted - flyet er aflyst!

De tre deltagere i København, Jesper Dahl fra Strandboerne, Finn Dybbøl fra Herlufsholm Gruppe og Mette Karlshøj fra Peder Oxe Haslev beslutter at tage af sted alene og de næste fire døgn skal det vise sig, at det er den helt rigtige beslutning.

Fest for Gilwell-perler og -tørklæde

Efter flere genvordigheder med Lufthansa ankommer det lille selskab, godt og vel et døgn forsinket, i Tunesien, hvor en uovertruffen imødekommenhed, interesse og nysgerrighed åbenbarer sig. Alle får tildelt en tolk og deltager på lige fod med gruppeledere fra hele Tunesien i gruppelederseminar, der skal adressere de problematikker, man oplever på gruppelederniveau i hele landet.

Deltagernes rolle og processerne omkring deres engagement i grupperne skal diskuteres, og i mangel på en del af de danske ressourcepersoner deltager Mette i dette arbejde for at dele erfaringer med netop brug af konsulentkorpset i Danmark.

Lørdag eftermiddag var vi inviteret til fejring af Gilwell, Wood Badge 100 år med et brag af en fest med mange hundrede deltagere.

I Tunesien er Gilwellperler at sidestille med stjerner på skuldrene og både Jesper og Mette oplever at få stor anerkendelse for at være bærere af Gilwellperler og -tørklæde. Det viser sig senere, at selve Gilwell-tørklædet, som regel kun uddeles til regionale ledere i Tunesien, så de har virkelig troet, at de to Gilwellspejdere fra Danmark var noget ”ved musikken”.

Til fejringen optræder børn fra den lokale SOS-børneby. Mooheb, den ene af de lokale tolke, er involveret i projektet og fortæller stolt om, hvordan de i den lokale spejdergruppe i Sousse, har arbejdet for at få lov til at oprette en enhed i SOS-byen for derigennem at kunne udøve spejderarbejde med børn, som ellers ikke får denne mulighed.

Weekenden har budt på diskussioner, udveksling af erfaringer med spejderarbejde, ledelsesprincipper og ikke mindst gode grin over kulturelle forskelle. Der er skabt nye venskaber og grobund for meget mere i fremtiden.

Vil du vide mere om Tunesien?

Den lille delegation med Mette, Jesper og Finn opfordrer alle til at være nysgerrige på Tunesien-projektet.

Det vil være meget interessant for vores spejdere og ledere rundt omkring i landet, så følg med Tunesien projektets arbejde på korpsets hjemmeside her https://spejdernet.dk/projekter/future-leaders/

Se også: https://www.facebook.com/Scoutstunisiens/

 

I den lille 3 personers delegation er der er stor enighed om, at udbyttet har været enormt, både personligt og spejdermæssigt - Men vi skal være mange flere om at være med til at sikre at vi ”Rykker verden med vilje”.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om vores oplevelser

Spejderhilsen

Mette, Jesper og Finn