Foto: Sus Lynge Dahl
25-06-2020
Fire nye giv et år-spejdere træder til i august, og de fire ”gamle” siger tak for denne gang.

Giv et år-spejderne giver stafetten videre

Af Annemette Guldbæk, GEÅ-Kommunikation 

Nu lægger vi snart GEÅ-tørklæderne på hylden og vil gerne sige tak for denne gang. Der er nemlig gået et år, siden Amalie og Caroline startede som giv et år-spejdere på Houens Odde Spejdercenter, og Sofie-Amalie og jeg begyndte på Spejdercenter CPH.

Vores år startede ud med en introtur til Rødekro, som du kan læse en artikel om her. Vi brugte tiden på at lære hinanden at kende, og vi lærte om, hvad det vil sige at være GEÅ.

I sidste uge var vi så på vores outrotur til Aarhus. Du kan se billeder fra vores tur på KFUM-Spejdernes instagram. Det var vores fælles afslutning på året, der er gået. Vi så tilbage på det og snakkede om, hvad vi har lært, og om alt det vi har oplevet.

Hvad har det bedste ved året været?

Er et svært spørgsmål at svare på. Vi er alle fire enige om, at vi som GEÅ-spejdere har lært meget om KFUM-Spejderne. Det giver en anden forståelse for og viden om korpset, når man arbejder i det.

Flere af os fik også muligheden for at rejse til udlandet og opleve spejderarbejde dér. Der fik vi en masse fede oplevelser - og en masse nye venner.

Vi har også set, hvordan man er spejder i forskellige grupper i Danmark og lært nye mennesker at kende gennem det.

Så der har været meget godt ved vores år som GEÅ, og vi er spændt på at lade fire nye GEÅ-spejdere tage over til august.

Mød de nye GEÅ'er

Har du ikke hilst på de nye GEÅ'er endnu?

Så kan du her møde de fire nye giv et år-spejdere, som starter i august.

Læs om GEÅ-projekterne

Som giv et år-spejder får man muligheden for at arbejde med sit eget projekt. I det seneste Ildhu kan du læse om dette års projekter.

Coronakrisen satte nogle begræsninger for dette års projekter, men Sofie-Amalie færdiggjorde sit. Du kan se hendes video om kreativt snittearbejde her.

Hvad er GEÅ?

KFUM-Spejderne i Danmark ansætter hvert år fire giv et år-spejdere, som arbejder på Spejdercenter CPH eller Houens Odde Spejdercenter.

De fire GEÅ-spejdere får lov til at udvikle sig selv og være med til at udvikle korpset. Du kan læse mere om stillingerne her.