Foto: May Rømsgaard, Skivehus Gruppe
15-09-2020
Søndag den 13. september blev der til Naturens Dag afholdt 19 arrangementer rundt i landet. Her blev lokalbefolkningen inviteret med til bl.a. at bygge plantepressere. (Gen)oplev Naturens Dag her.

(Gen)oplev Naturens Dag 2020

Af Mia Stenberg, projektmedarbejder

I år deltog 19 spejdergrupper rundt om i landet i Naturens Dag, der blev afholdt i samarbejde med KFUM-Spejderne og jem & fix. På landsplan blev der aktiveret over 100 frivillige spejdere og ledere, og fordelt på de 19 forskellige arrangementer kom der over 1000 besøgende.

Årets tema: ‘Vild natur’

Årets tema for Naturens Dag var ‘Vild natur’. Børn og unge skal i højere grad turde være vildt i naturen, blive interesserede i dens vilde udvikling samt de vildt seje dyr og planter, man kan finde i den danske, lokale natur. Dette vil KFUM-Spejderne og jem & fix gerne støtte op om, hvorfor KFUM-Spejderne og jem & fix i samarbejde med de lokale grupper udviklede byggevejledninger til plantepresse, bingoplader til naturbingo og aktiviteter, der satte fokus på den lokale natur i spejdergruppernes områder.

På Naturens Dag kunne spejdere og besøgende, udover at bygge egen plantepresse og spille naturbingo, sidde rundt om bålet og bage snobrød samt pandekager på rigtig spejdermanér. Mange grupper lavede derudover malingtryk med de indsamlede blade, der var guidede ture rundt i de lokale skove og konkurrencer om at finde flest forskellige insekter i skovbunden.

Fortællinger fra spejderlandet

Rødovre Gruppe inviterede spejdere og lokalsamfundet til at bygge plantepressere, spille naturbingo og bage snobrød samt pandekager over bål. Lene Svensson fra Rødovre Gruppe, tilmeldte gruppen til Naturens Dag, da hun synes, at det er godt at kunne melde sig til et færdigudviklet koncept, så de frivillige ledere kunne bruge al energien på at afholde et fantastisk arrangement for de besøgende.

Flammegruppen inviterede ligeledes lokalsamfundet ind til at blive vilde med naturen omkring dem. Her deltog omkring 150 personer, fordelt ud over dagen, og i alt blev der bygget over 60 plantepressere. Deltagerne synes, at plantepressen var sjov at bygge, og der var mange underaktiviteter i byggeprocessen, så børnenes koncentrationsevne blev fornyet ganske ofte.

Anders Christensen fra Flammegruppen har i forbindelse med afholdelsen af Naturens Dag udtalt: “Jeg synes det var fedt at der kom folk +30 km væk. Der var hygge hele dagen og der kom fremmede mennesker og sagde tak for et fedt arrangement.”.

Selvom COVID-19 har haft indflydelse på arrangementerne rundt om i landet, har grupperne været gode til at overholde de gældende restriktioner. MKTG-crewet ved Vordingborg Gruppe har udtalt: ”Alle tog det med et smil, at vi sprittede deres fingre af inden de gik i gang og at vi løbende stod og sprittede værktøjet af”.

Borup Gruppe lavede instagram-takeover af KFUM-Spejdernes konto og du kan se hvordan Naturens Dag forløb lige her.

Vær med til Naturens Dag næste år

Du kan nu allerede tilmelde din gruppe til næste års arrangement. Du skal blot sende en mail afsted til KFUM-Spejdernes projektmedarbejder, Mia Stenberg, på mia@kfumspejderne.dk. Vil du vide mere om Naturens Dag kan du finde masser af information på naturensdag.dk

Nyheder fra jem & fix-projektet

Oops, an error occurred! Code: 2020092217122913ed8261

Aktiviteter fra jem & fix-projektet

Oops, an error occurred! Code: 202009221712294d153509