Foto: Sofie-Amalie Dissing Sorth
05-09-2019
KFUM-spejderne har igen ansat fire nye Giv-et-år spejdere, som skal bruge deres år på at hjælpe i og lære om organisationen. Læs om deres introtur her.

GEÅ-spejderne for 2019/20 skød året i gang med introtur

I løbet af foråret 2019 var KFUM-Spejderne på udkig efter fire nye GEÅ-spejdere. Disse fire skulle overtage arbejdet fra de fire tidligere GEÅ’er, som selv tog over for unge spejdere før dem.

Nu er det så blevet vores tur; fire piger fra Jylland: Amalie, Caroline, Sofie-Amalie og mig, Annemette. Vi har alle en eller anden erfaring og historie med spejderverden, men ingen af os ved helt, hvad dette år byder på.

På introtur i Rødekro

For at blive rigtigt introduceret til vores arbejde – og hinanden – mødtes vi fire GEÅ’er for første gang i Rødekro i Sønderjylland til en tre-dages tur. Byen var næsten ligeså ukendt for os, som vi fire var for hinanden. Vi havde altså ikke mange forventninger til stedet, men stadig en del forhåbninger til turen.

Og turen bød på flere overraskelser. Shelteren viste sig at være svær at finde, men den lå godt med flot natur omkring os. Beboerne var søde, og præsten viste os rundt i Rise Kirke. Vejret var varmt, men de to, der lå under åben himmel, blev vækket af regn midt om natten.

På turen fik vi også vores GEÅ-tørklæder. Den ceremoni var nok det, vi havde glædet os mest til. Vi fik tørklæderne efter en lang dag, hvor vi havde gennemgået forskellige spørgsmål om at være GEÅ; så da vi endelig fik tørklæderne om halsen den aften, var vi klar til at bære ansvaret.

Tilbage til arbejdet

Vores dage i Rødekro måtte ende, og vi kom tilbage til vores spejdercentre. På turen spiste vi sammen, sang sammen og for vild sammen. Derudover fik vi vendt mange af de spørgsmål, vi havde om GEÅ-livet. Vores tur gav os en bedre forståelse for både hinanden og vores år som GEÅ. Det hele kan stadig være forvirrende her i starten, men én ting ved vi da: Vi glæder os til vores år som GEÅ’er!

Annemette Guldbæk, GEÅ-Kommunikation

Hvem?

Vi er fire GEÅ'er: Amalie, Caroline, Sofie-Amalie og Annemette i alderen 20-21 år, men der står mere om os i denne artikel.

Hvad?

Amalie er GEÅ-Udvikling.

Caroline er GEÅ-Aktivitet.

Sofie-Amalie er GEÅ-CPH & projekt.

Annemette er GEÅ-Kommunikation.

Hvor?

Som GEÅ-Udvikling og GEÅ-Aktivitet arbejder man på Spejdercenteret Houens Odde. Dem, der er ansat som GEÅ-CPH & projekt og GEÅ-Udvikling er på Spejdercenter CPH.

Hvornår?

Hvert år bliver der ansat fire nye GEÅ'er, som arbejder fra august til juni.

Jobopslaget kommer i januar, og der er ansøgningsfrist i marts.

Læs mere

Hvis du vil vide mere om GEÅ-spejdere, eller hvis du selv er interesseret i at blive GEÅ, kan du læse mere om det her.

Se også KFUM-Spejdernes instagram-profil, hvor der er flere billeder fra turen.