Grafik: Rikke Høyer Lentz
28-11-2019
Her kommer en forkyndelsesaktivitet, som du kan bruge til fx dit næste ledermøde i gruppen eller distriktet. Du kan også tilføje en bøn efter aktiviteten, og du har en hel andagt! Læs mere her.

Forkyndelsesaktivitet til dit stabsmøde

Af Rikke Høyer Lentz, medlem af Styregruppen for kristendom og forkyndelse

Bibelens tekster påvirker os. Ofte bliver vi klogere, trøstet eller sprudlende glade af at høre dem.

Men Bibelen er ikke bare ét skrift eller én enkelt oplevelse. Bibelen er en samling af mange skrifter med alt fra digte til historiske romaner. Teksterne har med mange forskellige stemmer, der fortæller os om Gud, Søn og Helligånd, men ofte på en flertydig måde. Teksterne kan efterlade os med en følelse af fremmedartethed, forvirring eller -slet og ret- vrede. 

Når der er meget på spil, bliver vi berørte, enten positivt eller negativt. En tekst, der ikke påvirker os, er ligegyldig for os. Så når vi bliver vi påvirket af Bibelens tekster, viser det, at de betyder noget for os. Nogle bærer på mindet om en tekst som en usynlig ”lykkeamulet” til trøst, som navigeringspunkt.

Andre kan have følelsen af at have en ”sten i skoen”, et mysterium eller en daglig udfordring med fra teksten. 

Aktivitet: Skab din egen lykkeamulet til lommen eller en et gnavende indlæg til skoen

Formål:
At åbne for en rummelig diskussion om Bibelen, hvor mange forskellige oplevelser af Bibelens tekster alle er givende og legitime.

  1. Hver deltager vælger et tekststed fra Bibelen, som påvirker hende/ham i særlig grad. Det kan både være et sted, du tit tænker på med glæde eller som bliver ved med at udfordre dig, et sted, du måske ikke er blevet færdig med at tænke over endnu. Du behøver ikke at vide præcis hvor, dit tekststed står i Bibelen eller om du husker det helt korrekt. Hvis du vil, kan du prøve at finde dit sted i Bibelen og genlæse det.
  2. Tegn et lille ”logo”, der kan repræsentere dit bibelsted.
  3. Præsenter jeres ”logoer” for hinanden i grupper og brug tegningerne som udgangspunkt for en samtale om hvordan vi hver især påvirkes af tekststykkerne. Hvad betyder teksten for dig?

Materialer:

Bibel, små papir- eller papstykker, tusser eller farveblyanter.

Målgruppe: Seniorspejdere, rovere.

Tid: Ca ½ time.