Foto: Birthe Thomsen
25-03-2020
Hvordan sælger man 500 lodsedler uden at ringe på alle byens dørklokker i disse corona-tider? Det har Fole gruppe fundet en løsning på.

Fole Gruppe kan snart melde udsolgt af lodsedler trods corona-benspænd

Mange spejdere skulle i disse tide være ude og stemme dørklokker for at sælge lodsedler. Men med tiltagende restriktioner fra myndighederne havde Fole Gruppe, der ligger i Sønderjylland, ikke lyst til at sende deres spejdere rundt i hele byen.

Hvad gør man så, når man har 500 lodsedler uden returret?

Tropleder i Fole Gruppe, Maren Lotte Otte, i spejderkredse kendt som Lobber, sendte en bøn ud via facebook til sit netværk. Hvis folk ville støtte op ved at købe lodsedler, skulle de blot overføre penge via MobilePay, dernæst ville spejderne bringe lodsedlerne ud til folks postkasser med velafsprittede hænder og iført rette værnemidler i form af handsker.

Den ide mødte stor opbakning og en af spejderforælderne udviklede videre på ideen, således at folk også kunne modtage en video, hvor en spejder skraber deres lodder.

Og så tog det rigtig fart.

- Vi har kun 50 lodsedler tilbage, så vi er snart i mål, fortæller Lobber. Vores supersælger er Mathias på 9 år. Han har solgt og skrabet 180 lodsedler sammen med sin plejemor Birthe Thomsen. Heriblandt endda en vinderlod med et gavekort på en værdi af 1.500 kr.

De folk, der har valgt at støtte gruppen og købe lodder på denne alternative måde, har desuden valgt at købe flere lodder, end gruppen normalt sælger pr. køber. Mange har købt fire lodder, hvor de plejer at blive solgt mere enkeltvis, fortæller Lobber

Vi gør opmærksom på, at lodseddelsalget er stoppet fra 27. marts til og med 17. april 2020 som følge af situationen med coronavirus. Til gengæld er salgsperioden udvidet med tre uger i den anden ende. Det vil sige, at man igen kan sælge lodsedler fra 18. april til 7. juni 2020. Læs mere her.

Det er strafbart at sælge lodsedler uden salgsperioden.