04-04-2018
KFUM-Spejderne har ansat de fire nye GEÅ’ere, som skal tage over, når de nuværende er færdige med deres forløb til sommer.

På Houens Odde bliver Filip Samuelsen fra Græsted den nye GEÅ outdoor og Peter Skovlund Iversen fra Møldrup, bliver den nye GEÅ aktivitet.

På Spejdercenter CPH bliver Rikke Sørensen fra Aalestrup GEÅ projekt og Anne Pedersen fra Viborg bliver GEÅ kommunikation

De fire GEÅ’ere starter alle til august, og du kan møde dem her: 

Filip Samuelsen 20 år, GEÅ outdoor

Jeg er født og opvokset i Sydafrika, hvor jeg boede, til jeg var 8 år gammel. Jeg blev spejder i Sydafrika, og da jeg sidenhen flyttede til Danmark, fortsatte jeg naturligvis som spejder her. Jeg har været på langt de fleste af de kurser, som KFUM-Spejderne tilbyder. Efter jeg var på Roland 2, begyndte jeg som bæverleder. Jeg er en del af Klan Retro, hvor vi planlagde og gennemførte vores første Roland 1 kursus i 2015. Jeg søgte GEÅ Outdoor, fordi spejder for mig handler om fællesskab knyttet til praktisk samarbejde; at sætte konkrete projekter i gang og løse opgaver i fællesskab.

Peter Skovlund Iversen 20 år, GEÅ aktivitet

Jeg elsker friluftsaktiviteter og som skibsassistent, hvilket er en slags pedel, nyder jeg også det udendørs arbejde i al slags vejr. Jeg har været spejder i ca. 6 år med et afbræk på grund af uddannelse. Jeg startede til spejder som 12-årig og blev grebet af det med det samme. Både fordi der er et fællesskab, hvor der er plads til alle, og fordi jeg elsker samarbejdet.

Anne Hellerup Pedersen 19 år, GEÅ kommunikation

Jeg kommer fra en lille landsby, der ligger mellem Skive og Viborg. Jeg er 19 år gammel og har i de sidste 10 år været spejder i DDS Skivegruppen. Jeg gik på Brejning Efterskole i 2014/2015, hvor jeg virkelig fik lov til at udforske spejderverdenen! Efter mit ophold på Brejning Efterskole har jeg arbejdet i en outdoor butik og gået i gymnasiet, samt deltaget i diverse arrangementer som f.eks. Folkemødet, internationale seminarer og Spejdernes lejr, hvor jeg hjalp med at vise rundt.

Rikke Haugaard Sørensen 20 år, GEÅ projekt

Jeg kommer fra en lille flække i Himmerland, som hedder Aalestrup og jeg er 20 år. Min spejderalder er på omkring de 14-15 år og har været sprængfyldte med gode oplevelser. Jeg har deltaget på næsten hele rækken af ungdomskurser hos KFUM-spejderne, og har de sidste par år fået lov til at lege med, når der skulle planlægges og afholdes kurser. Det har vakt min nysgerrighed omkring, hvad spejderarbejde også kan, ud over det man kender fra spejderarbejde i sin lokale gruppe. Derfor glæder jeg mig, lige så meget som mine bævere gør til jul, til at pakke min rygsæk og drage mod Spejdercenter CPH, og til alt det der følger med af oplevelser og udfordringer, når man er GEÅ.

Med GEÅ-ordningen ønsker KFUM-Spejderne at give unge mellem 18 og 24 år mulighed for at sætte deres egen udvikling i centrum i en delvis velkendt spejderramme, samt at give dem mulighed for at være med til at udvikle og skabe værdi i KFUM-Spejderne - nu og forhåbentligt i fremtiden.