Spejdere fra Virum-Sorgenfri laver stafet om rent drikkevand fra andagten om klimagenstande. Foto: Lisbeth Birkelund
25-06-2019
Sæt fokus på klimaet med fire konkrete aktiviteter til sommerlejren og tag samtidig mærket Håb til handling. Aktiviteterne spænder lige fra at lave en solovn til at lave andagt med klimagenstande. Her kan du læse mere om aktiviteterne.

Fire klimaaktiviteter til jeres sommerlejr med Håb til handling

Af Mathilde Korning Andersen, projektmedarbejder Håb til handling

1. Pringels solovn

Pringles solovn er en lille model af en større solovn, og den giver et godt billede af, hvor kraftig solen er. Den er lavet af et chipsrør, grillspyd og husholdningsfilm. Ting man nemt kan tage med på lejrtur. Afhængig af hvor stærk solen er kan I stege skumfidusser eller pølser.

2. Armbånd fra Uganda

Her kan I lave seje armbånd ud af plastik og garn ligesom i Uganda, hvor de lokale spejdere laver armbånd ud af indsamlet plastik for at kunne tjene penge til aktiviteter til gruppen og til at hjælpe med, at endnu flere kan blive spejdere.

3. Lav andagt med klimagenstande

Målet med denne aktivitet er at få en forståelse for klimaforandringerne gennem leg samt at afholde en andagt med klimaelementer (Genstande der symboliserer klimaforandringerne, for eksempel en isklump der symboliserer indlandsisen).

Isen bruges til to lege om vand og rent drikkevand, og alle elementerne bruges til en afsluttende andagt, hvor man enten siger noget, man er ked af eller noget man gerne vil takke Gud for ved elementet

Eksempelvis: ”Jeg takker Gud for indlandsisen, som holder havet koldt til alle de fisk og andre dyr, som bedst kan leve i koldt vand”.

4. Løs plastikudfordringen (lejrudgave)

Her kan de ældre spejdere planlægge og afholde et helt lejrdøgn uden plastik. Man må ikke røre ved plastik eller bruge noget, der har plastik indbygget. Hver person starter med 100 point. Hver gang man bruger eller rører ved noget, der er af plastik, mister man 2 point. Hvor mange point lander I på til sidst?

Når I har gennemført aktiviteterne, kan I få Håb til handling mærket til uniformen, som kan bestilles hos 55Nord. Mærket er gratis når portoen er betalt. På linket kan I også bestille flere hæfter gratis.

I kan også finde hæftet online her.