Foto: Johny Kristensen
20-11-2019
Arbejder gruppen med trivsel, er der hjælp at hente i Trivselsguiden, som er klar til download og bliver sendt med korpsudsendelsen i december.

Få hjælp til at arbejde med ledernes trivsel i gruppen: Trivselsguiden er klar

Af Trine Holbæk Mark, projektmedarbejder på Det Bedste Sted

I foråret 2019 modtog alle grupper med minimum fem ledere en trivselsundersøgelse, og der kom mange svar. 1536 ledere tog sig tid til at svare på undersøgelsen og over 130 grupper fik deres egen trivselsrapport. Og nu er Trivselsguiden endelig klar til jer.

Trivselsguiden er et hæfte fyldt med inspiration, øvelser og redskaber til, hvordan du og resten af gruppens ledere kan arbejde med trivsel.

Og det giver rigtig god mening at tage jer tid til at sætte trivsel på dagsordenen. For glade ledere laver bedre spejderarbejde, og glade ledere har større engagement og bliver længere tid i gruppen.

Hvor kan jeg finde trivselsguiden?

Trivselsguiden og flere af redskaberne fra hæftet derfra, kan du finde på www.spejdernet.dk/detbedstested. Her kan du downloade og printe det direkte. Men alle grupper får også sendt trivselsguiden og dertilhørende samtalekort med korpsudsendelsen i december.

Skal vi komme på besøg og holde oplæg om trivsel?

Vi vil rigtig gerne støtte jer i at sætte trivsel på dagsordenen. Og når det skal gøres, så handler det i første omgang om at få startet den gode snak mellem alle lederne i gruppen.

Det handler om at passe på hinanden, være åbne og ærlige og tage fat på det, der godt kan blive bedre. Måske med inspiration i det der allerede fungerer godt.

Derfor bruger vi også resten af 2019 og frem til sommeren 2020 på at holde inspirationsoplæg om trivsel ude i grupperne og distrikterne.

Det er et arrangement, hvor gruppen får introduktion til materialet og øvelserne og samtidig hjælp og tid til at snakke trivsel i jeres gruppe. Synes du, det lyder som noget for din gruppe, så send en mail til trine@kfumspejderne.dk, hvor du fortæller, hvilken gruppe du kommer fra. Så prøver vi at samle de andre grupper i distriktet til et arrangement.

Trivselsundersøgelsen kommer tilbage i 2020

Der var rigtig mange, der svarede på undersøgelsen i 2019, men der var også rigtig mange grupper, som ikke fik nok besvarelser og dermed ikke en rapport.

Men nu er der en ny mulighed for at deltage og få en rapport til gruppen. I foråret 2020 kommer trivselsundersøgelsen igen, og det er en oplagt mulighed for at sætte trivsel på dagsordenen.

Med en trivselsrapport i hånden har du og de andre ledere i gruppen allerede taget de første skridt mod at sætte trivsel på dagsordenen og starte den gode snak. Så lige meget om du deltog i 2019 eller ej, så hold øje med undersøgelsen, og støt de andre ledere i gruppen til at besvare. Jo flere besvarelser I får, desto bedre rapport.