Future Leaders
12-01-2020
Få besøg af KFUM-Spejdernes partnerskab med Les Scouts Tunisiens, Future Leaders, på spejdercentret, i spejdergruppen eller i distriktet.

Få besøg af Future Leaders

Af Tobias Simonsen, Future Leaders og medlem af KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse

KFUM-Spejderne har siden 2007 arbejdet med demokrati og ungeinddragelse sammen med den tunesiske spejderbevægelse Les Scouts Tunisiens.

Partnerskabet får stor anerkendelse hos både den internationale spejderbevægelse, Dansk Ungdoms Fællesråd og Udenrigsministeriet, herunder kan du se hvorfor:

Eksempler på resultater i 2018:

  • 56 personer har været med som deltagere på Project Management Training.
  • 67 unge har deltaget i det nationale Young Voices Forum. De unge deltagere fra dette forum arrangerede efterfølgende kampagnen Ctrl_Alt_Delete, hvor de advokerede for en mere velovervejet brug af telefoner og internet blandt unge. Kampagnen nåede ud til mere end 3000 mennesker (børn, unge og deres forældre).
  • 81 unge har deltaget i tre forskellige lokale Young Voices Forum.
  • Der er bevilget penge til seks small-scale projects i 2018 (tre i Tunesien og tre i Danmark).
  • 39 voksne spejdere er blevet uddannet (og har "bestået") som Volunteer Organizational Developers (dvs. frivillige konsulenter, som skal støtte spejdergrupper landet over i at blive endnu stærkere og mere robuste).
  • 14 danske forandringsagenter er blevet en del af projektet og har deltaget i aktiviteter og videreformidlet projektets budskab og læring til andre.
  • Omtrent 3400 mennesker deltog i Citizenship Day, et heldags spejderevent i Tunis.

Med aktiviteter i Danmark har man berørt omkring 950 mennesker i form af oplæg og workshops, fx gennem Roland-kurser, Ungdommens Folkemøde i 2018 og oplæg i spejdergrupper, distrikter og på KFUM-Spejdernes landsmøde 2018.

Selvom det absolut største præg bliver sat på spejderbevægelsen i Tunesien, har man som dansk spejder også stor mulighed for at være med - det er som dansker både muligt at deltage i ture til Tunesien (følg med her i nyhedsbrevet), samt at arbejde med aktivitetsmaterialer i Danmark.

https://spejdernet.dk/tunesien er der både podcasts, mærker, videoer, kogebøger og meget mere, som I kan bruge til at arbejde med demokrati og ungeinddragelse.

Hvis det er svært at komme i gang med, kan du altid skrive til pda@tunisiadenmark.com, så kommer vi meget gerne forbi alle afkroge af Danmark for at fortælle om Future Leaders og arbejde med aktivitetsmaterialerne sammen med jer.