Siden i min bibel med mit konfirmationsord. Foto: Karoline Lundegaard Mandrup
26-03-2020
God tid og færre ting at give sig til betyder for mig, at jeg har god tid til at læse i en tyk bog. Læs mere her.

Ekstra tid til fordybelse?

Skrevet af Karoline Lundegaard Mandrup, medlem af hovedbestyrelsen

Jeg holder af at bruge tid med min Bibel. Det lyder måske kedeligt, men jeg vil gerne introducere til en kreativ måde at gøre det på, nu når de ugentlige spejdermøder er aflyst for en tid. Det betyder nemlig, at der også er noget andet, der er aflyst. Nemlig mange spejderes ugentlige dosis af kristendom og forkyndelse.

Specielt herhjemme kan jeg godt lide at bruge min Bibel til at tegne i. Nogle vil måske tænke, at man da ikke kan tegne i en bog som Bibelen, men jeg ser, at min Bibel er min bog, og Guds ord ændres ikke, selvom det bliver klædt på med lidt penselstrøg.

Tankestreger i Bibelen

For mig betyder det, at jeg får en større forståelse af den tekst, som jeg tegner på eller omkring, fordi jeg sidder længe og kigger på teksten og reflekterer, mens jeg tegner. Det hjælper mig også til bedre at huske, hvad jeg har læst.

Måden, jeg gør det på, er egentlig bare at finde et par vers, som jeg godt kan lide, og så tegner jeg, hvad der fylder mine tanker. Hvis du ikke kender så mange bibelvers, kan du eventuelt google kendte bibelsteder, som du så kan slå op i Bibelen. Man kan også finde meget inspiration på Pinterest til, hvad man helt konkret kan tegne.

Der er desuden en hel hjemmeside med forslag til at komme i gang med at tegne i sin bibel. Du finder den her.

Slå jer løs! Bibelen er Guds ord til os, og vi må bruge det.