BP opfordrer til at bakke op om myndighederne
frederik-kehlet.com
11-12-2019
BP siger: Sæt dit land først. Peter i Biblen siger: Elsk brødrene, frygt Gud og ær kongen - hvad kan vi bruge det til i dag? Læs mere her og find andagten.

Andagt over BP-citat: Egotripper eller fællesskabsnørd?

Af Morten Brosbøl Vibert

Morten Brosbøl Vibert har lavet en andagt over et Baden Powell citat. Du kan finde flere Baden Powell-andagter på siden Forkyndelse på spejdernet.dk.

Andagten

Læs først fra Bibelen 1. Petersbrev kap. 2, vers 13-17: www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_Pet/2

Baden-Powell skriver i Scouting for Boys mange spændende ting, som også har relevans for os i dag. Et sted skriver han:

Derfor: I alt du gør skal du tænke på dit land først. Brug ikke al din tid og dine penge på spil, i butikker bare for at fornøje dig, men tænk først på hvordan du kan hjælpe dit imperium. Og når du har gjort det kan du rigtigt og ærligt sætte dig ned og fornøje dig som du vil. 

"Landet først, mig selv derefter”, burde være vores motto, men hvis du ser dig omkring vil du måske tænke, at det for tiden er omvendt.

Hov - passer det også i dag?

Vi er rigtig gode egoister… Sådan kan vores verden i hvert fald godt se ud. Vi er os selv nærmest og fællesskaber bliver sværere at holde sammen. De fleste spejdere har prøvet at mangle nogle, der vil hjælpe. Vi er gode til at gøre, som vi selv vil og glemmer, at vi er en del af noget større - en større sammenhæng. Vi er en del af vores land med de udfordringer og opgaver der ligger foran. Nogle gange kan vi have lyst til at gøre noget som ikke er efter reglerne, måske endda have lyst til at bryde loven?

Men love, regler og myndigheder er et udtryk for at Gud ønsker en verden med ro (også selvom myndighederne ikke altid har forstået det). Men myndighederne skal vi lytte til og gøre som der bliver sagt, for Gud har bestemt at verden skal være sådan.

Så hvad betyder det for mig?

Som spejder er man ofte vandt til at gøre noget, de andre ikke gør. Og det er det du kan gøre. DU skal gå imod strømmen. Døde fisk flyder med strømmen mens de levende gerne svømmer imod. Du skal lytte til BP. Du skal sætte landet først og dig selv efter, også selvom det måske ikke er det de andre gør. Da John F. Kennedy blev indsat som USAs præsident sagde han: ”Spørg ikke, hvad dit land kan gøre for dig - spørg, hvad du kan gøre for dit land”.

Sådan må vi hver dag starte med at spørge hvad vi vil gøre der hvor vi er, i stedet for hvad vi vil gøre for os selv. På den måde viser vi også Guds kærlighed mod andre.

Slut med Fadervor og Spejderbønnen.