To får.. :-)
Karoline Lundegaard Mandrup
03-10-2019
Der er noget med får. Det lyder måske dumt, men er faktisk ret trygt. Det hørte vi på Landstræf. Nu kan alle læse med, og landstræfdeltagerne kan få et flashback. Læs mere her.

Andagt fra Landstræf: Jeg vil bare vær' et får..

Af Karoline Lundegaard Mandrup, medlem af KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse

Andagten her blev holdt på Landstræf fredag aften som optakt til en weekend fyldt med indtryk. En weekend, hvor vi til tider vrimlede rundt som forvirrede får, som til sidst fandt sin hyrde.

Noget om får

Jeg kunne godt tænke mig at fortælle lidt om får. Det vil jeg gerne, fordi Jesus faktisk siger i bibelen, at alle vi mennesker er får. Men hvad vil det egentlig sige at være et får?

Får er egentlig nogle ret dumme dyr. Vi har vist alle sammen hørt historien om fåret, der løb ud over en skrænt, og så fulgte hele flokken efter ned i afgrunden.

Og med det i baghovedet tænker jeg egentlig ikke, at det er super fedt at blive sammenlignet med et får. Jeg synes i hvert fald selv, at jeg er noget klogere end at løbe ud over en skrænt uden i det mindste først at have tjekket, hvad der er på bunden.

Når Jesus siger, at vi er får, så mener han, at vi er HANS får, og det er lidt en anden sag. Når han siger sådan, så mener han faktisk også, at han er vores HYRDE!

Noget om hyrder

Der render ikke mange hyrder rundt på markerne i dag, som der gjorde engang, så jeg vil gerne lige fortælle, hvad en hyrde er og gør:

  • En hyrde passer på sine får, så de ikke kommer til skade.
  • En hyrde leder efter sine får, hvis de bliver væk.
  • En hyrde går sammen med sine får, den vej som de skal gå

Jeg synes, det lyder meget rart med en hyrde, som går med gennem livet, og det er det, Jesus gør. Han går med os på vejen, og hvis vi bliver væk, så leder han efter os, og han stopper ikke, før han har fundet os.

Noget om os og Ham

At være et får med Jesus som hyrde, betyder altså, at vi ikke behøver at være bekymrede for vores liv, fordi han er hyrden, han leder flokken, han jager ulvene væk, og han bærer os, når vores ben bliver trætte.

Jesus siger i Bibelen: ”Mine får hører min røst, og jeg kender dem, og de følger mig, og jeg giver dem evigt liv, og de skal aldrig i evighed gå fortabt” (Johannes evangeliet, kapitel 10, vers 27-28)

Lad os bede:

Hej Far. Tak, at du er hyrde for os. Tak, at vi må være hjælpeløse får i dine arme. Vi ber om, at du må vise os vej, hvor vi skal gå, og at du må finde os igen, hvis vi er blevet væk. Fadervor... - Amen

Jeg vil bare vær' et får

På Landstræf sluttede vi med at synge en sjov sang om får, som du kan høre her. Den er let lært og kan sagtens bruges sammen med dine spejdere.

Tekst og akkorder findes via dropbox på linket her. Der er flere sange i samme fil, så bare scroll ned til du møder fåresangen.