Future Leaders
03-04-2019
En stor delegation af 10 KFUM-Spejdere er netop kommet hjem af Young Voices seminar i Tunesien, hvor især demokrati og bæredygtighed var på dagsordenen.

I marts var 10 KFUM-Spejdere i den tunesiske by Nabeul, for at deltage i Young Voices seminar. Young Voices seminaret er et af de stærkeste koncepter, som er blevet udviklet igennem partnerskabet mellem KFUM-Spejderne og den tunesiske spejderbevægelse.

Her er Hovedbestyrelsesmedlemmer i Danmark blevet til, og for Tunesiens vedkommende har Young Voices resulteret i at man i dag har en ung tuneser blandt de kun 6 ungerådgivere til Verdensspejderbevægelsens Hovedbestyrelse.

Young Voices seminaret er bygget op om et program udviklet og afholdt i samarbejde mellem unge tunesiske og danske spejdere, med indhold om demokratisk deltagelse, konflikthåndtering, forhandling, præsentationer og sociale medier.

På seminaret i marts var især miljø og bæredygtighed et tema, som var gennemgående for programmet.

De danske deltagere bestod af frivillige i Future Leaders, som er med til at planlægge og afholde aktiviteterne, samt en række unge der er udvalgt på baggrund af åbne ansøgningsrunder. Future Leaders søger snart flere seminardeltagere, så hold øje med nyhedsbrevet.

Partnerskabet med de tunesiske spejder er fuldstændigt eksternt finanseriet af blandt andet Udenrigsministeriet, Dansk Arabisk Partnerskabs Program, Messengers of Peace og Dansk Ungdoms Fællesråd.

www.spejdernet.dk/tunesien kan du finde aktiviteter og informationer om partnerskabet og du kan skrive til pda@tunisiadenmark.com, hvis gruppen, distriktet eller spejdercentret gerne vil have besøg af en oplægsholder.