Foto: Spejder-Rejser
06-03-2018
Du kan stadig nå at komme med Spejder-Rejser til Polen og Slovakiet i sommerferien.

Tilmeldingsfrist 16. marts: Rejs til Polen/Slovakiet med Spejder-Rejser

Er du også vild med det gamle Østeuropa, og alt den spændende kultur der kan findes her? Og er du helt tosset med fede naturoplevelser i det bedste selskab? SÅ skal du tage til Polen og Slovakiet til sommer med Spejder-Rejser.

Udover den flotte natur kommer turen også til at byde på et brag af en kultur-kanon:

  • På tur i én af Europas dybeste saltminer, som er så stor, at den rummer en spektakulær underjordisk katedral. Saltminen var i brug frem til 2007, og er i dag på UNESCO’s verdensarvsliste!
  • Besøg i ét af Europa historiens mørkere hjørner når vi tager til Auswitch. Fornemme stemningen i den gamle sydpolske by, Krakow. På tur på Spis slottet, der er én af de største slotsruiner i Europa.
  • Vandring i Slovakiets Tatra bjerge, og Slovenský Raj – på dansk: ”det slovakiske paradis”.

Og meget meget mere i det bedste selskab du kunne tænke dig: Andre spejdere.

Turens program lyder, indtil videre, som følgende:

Vi starter turen i det sydlige Polen, hvor vi skal besøge en af Europas største saltminer, Wieliczka, der i dag blandt andet rummer en spektakulær, underjordisk katedral. I Krakow oplever vi den gamle bydel og smager polske specialiteter, blandt andet bigos og pierogi. Vi besøger derudover Auschwitz, inden vi krydser grænsen til Slovakiet. I Slovakiet skal vi prøve kræfter med de høje og fascinerende Tatra Bjerge og vandre rundt i det smukke og frodige Slovenský Raj – på dansk: ”det slovakiske paradis”.

Vi slutter turen af med et besøg på borgruinen Spiš Castle, hvor der både er mulighed for at tage en tur i gabestokken eller kigge nærmere på andre af datidens torturinstrumenter.

Vi lover at du får en masse gode historier du kan fortælle om på studiet, derhjemme eller på arbejdet! (Pssst vi arbejder også på højtryk for at finde en lokal spejdergruppe der kan vise os rundt i Krakow).

Skynd dig at tilmelde dig, inden tilmeldingen lukker d. 16. marts! Du finder tilmeldingen og meget mere praktisk information på http://spejder-rejser.dk/turprogram/tur/polenslovakiet2018.