Foto: Spejderskibet Klitta
14-03-2019
Aarhus Havn er hjemsted for spejderskibet Klitta, som byder på dags-, weekend- og ugeture ud i det blå. Til sommer kan du være en del af besætningen til Tall Ship Race. Læs mere her.

Tag på tur med spejderskibet Klitta

Drømmer du om at se solen gå ned i horisonten omgivet af gode spejdervenner, mens bølgerne bryder mod det 30 år gamle træskib Klitta? Det gør du, når du har prøvet det.

Det gamle træskib ligger i Aarhus Havn, hvor det fra april til oktober inviterer spejdere om bord til sejlture i Aarhus Bugten.

Bliv en del af besætningen til sommer

Til sommer har du en unik mulighed for at være en del af besætningen, når skibet deltager i The Tall Ships' Races. Her går turen går fra Aalborg til Norge, inden turen slutter i Aarhus.

Der er ledige pladser på turen fra Aalborg til Frederiksstad. Her er det et krav, at du er mellem 16 og 25 år. På turen videre fra Frederiksstad til Bergen kan alle - uanset alder - byde ind på en plads. Her bliver der ikke sejlet race.

Og bare rolig. Du behøver ikke at have erfaring fra havet. Bare du har lyst til at lære at sejle og opleve suset på havet med mange andre unge fra Danmark og resten af verden, som sejler The Tall Ships' Races.

Tilmeldingsfristen er overskredet, men du kan læse mere om arrangementet her og se, hvordan du tilmelder dig.

Om spejderskibet Klitta

Klitta er ejet af en tværskorpslig forening, som ønsker at give spejdere oplevelser på havet. Om bord på Klitta får alle mulighed for at give en hånd med, når kursen skal sættes med kompas, sejlene skal til tops eller ropinden skal drejes.

Skibet kan bookes til aften-, weekend- og ugeture fra april til oktober. Der er plads til 12 passagerer om bord plus to besætningsmedlemmer. Spejdere fra ulve-alderen og opefter er velkomne om bord.

Du kan læse mere om Klitta på klitta.dk.