Rosendal Gruppe på besøg ved det lokale beredskab. Foto: Alexandar Laumann
07-11-2018
Den 17.-18. november deltager spejdergrupper i et samarbejde med Brandbevægelsen, TrygFonden og deres lokale beredskab. Arrangementet er en tilbagevendende begivenhed under mottoet ”Red Farmor”

Spejdere fra Rosendal Gruppe reddede farmor

Spejderne fik en fantastisk følelse af at gøre en forskel

I 2017 deltog 8 spejdere fra Rosendal Gruppe i Røgalarms-patruljen under mottoet "red farmor". Rosendal Gruppe valgte at tage del i arrangementet, for at give spejderne en meningsfuld opgave, som de kunne forholde sig til. I løbet af dagen fik spejderne en helt fantastisk følelse af at gøre en forskel i lokalsamfundet, samtidig med at gruppens samarbejde med det lokale beredskab blev styrket.

Ved at være med i Røgalarms-patruljen lærte spejderne, hvorfor vi sætter Røgalarmer op uden at lederne skulle lære dem det, da brandmændene stod for en instruktion om brandsikkerhed og røgalarmer.

Ifølge Alexandar Laumann, der er gruppeleder i Rosendal gruppe, havde spejderne en rigtig god oplevelse i Røgalarms-patruljen. Alexandar Laumann siger, at de spejdere der var med, er klar til at gøre det igen, og spejderne der ikke var med var misundelige.

Hvis du vil se mere fra Rosendal Gruppes Røgalarms-patrulje, så kan du bl.a. se en video fra dagen her

Hvorfor er røgalarmer vigtige?

Røgalarms-patruljerne er en tilbagevendende begivenhed, der bliver holdt af Brandbevægelsen og TrygFonden. Formålet med Røgalarms-patruljerne er, at hjælpe borgere og forbedre brandsikkerheden i hjemmet.

Tre ud af fire boliger i Danmark har røgalarmer. En del af røgalarmerne virker dog ikke, og specielt ældre mennesker kan have svært ved at opsætte en ny røgalarm eller skifte batteriet i den gamle. Derfor er spejderne og brandmændenes opgave i Røgalarms-patruljen at stemme dørklokker og tilbyde en test af hjemmets røgalarmer, at udskifte batteriet i en gammel røgalarm eller sætte en helt ny røgalarm op.

Røgalarms-patruljen er et vigtigt tiltag i kampen for at mindske antallet af boligbrande og brandofre. Hvert år omkommer 70-80 personer i brande og ca. 70.000 danskere er ude for brand i deres bolig på et år.